Παναθηναϊκός: Ζήτησε την παραχώρηση του ΟΑΚΑ

Η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι σε συζητήσεις με την Πολιτεία ώστε να αποκτήσει την αποκλειστική εκμετάλλευση του κλειστού γηπέδου για μερικά χρόνια

Παναθηναϊκός: Ζήτησε την παραχώρηση του ΟΑΚΑ

Σε διαδικασία συζητήσεων με την κυβέρνηση βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία ζήτησε την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» κατέθεσαν την πρόταση σε κυβερνητικά στελέχη, που δεν παρουσιάστηκαν καθόλου αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο και ζήτησαν από την ΚΑΕ να καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση με συγκεκριμένους όρους.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θέλει να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα της έδρας, όχι απλώς με την ενοικίαση ενός κλειστού, όπως συμβαίνει τώρα με το υφιστάμενο καθεστώς αλλά με την παραχώρηση για μεγάλο χρονικό ορίζοντα και τη δυνατότητα αξιοποίησής του αγωνιστικά, εμπορικά, όπως και με τη δυνατότητα κάποιων παρεμβάσεων στους χώρους του γηπέδου.

Στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης, είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο κατασκευής κλειστού μπάσκετ εκτός σχεδίου, αλλά σε όμορο οικόπεδο του Βοτανικού.

Ωστόσο το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα ήταν αρκετά πιο ακριβό και χρονοβόρο, ενώ παράλληλα θα υπήρχε και ο κίνδυνος προσφυγών από πολίτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Έτσι οι «πράσινοι» έριξαν στο τραπέζι την πρόταση να τους παραχωρηθεί το ΟΑΚΑ, μια ιδέα που προσφέρει μια σημαντική διέξοδο, σύμφωνα με τους «πράσινους», στην κυβέρνηση που θέλει να αξιοποιήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν τεράστιο κόστος συντήρησης.

Άλλωστε πρόσφατα ήρθε σε συμφωνία με την ΚΑΕ ΑΕΚ για το κλειστό των Άνω Λιοσίων και αν έφευγε κι ο Παναθηναϊκός από το κλειστό του ΟΑΚΑ, αυτό θα έμενε χωρίς κάποια ομάδα που θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις επί καθημερινής βάσης.