ΕΟΚ: «Και θέλουμε και είμαστε έτοιμοι για την επανέναρξη»

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έκανε σαφές πως είναι θετική στο ενδεχόμενο να επαναρχίσουν οι αγώνες εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από την Πολιτεία

ΕΟΚ: «Και θέλουμε και είμαστε έτοιμοι για την επανέναρξη»

Τη δική της διάσταση για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων στα πρωταθλήματα της έστειλε η ΕΟΚ με νέα ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι θέλει την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων εφόσον αρθούν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από την επιτροπή των επιστημόνων.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

«Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. έχει δημόσια και κατ’ επανάληψη κάνει γνωστό ότι η διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας, εκτός των αγώνων της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε απόφαση που έχει ληφθεί από τις 2-11-2020 από την Κυβέρνηση.

Η διακοπή αυτή εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, σύμφωνα και με τις ανά τακτά διαστήματα επικαιροποιήσεις των απαγορεύσεων από την πολιτεία, που δεν είναι δυνατόν νομίμως να παρακαμφθούν από την Ομοσπονδία, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε περιπέτειες διοικητικές και δικαστικές.

Για μία ακόμη φορά η ΕΟΚ δηλώνει δημόσια και προς κάθε ανησυχούντα ότι και επιθυμεί και είναι καθ΄ όλα έτοιμη εφόσον αρθούν οι πιο πάνω αναφερόμενοι περιορισμοί και απαγορεύσεις, να προχωρήσει στην άμεση επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας στο χώρο της.

Κρίνεται αναγκαία η επανάληψη αυτής της αναλυτικής ενημέρωσης και επεξήγησης, προς άρση κάθε παρεξήγησης, νεφελώδους προσέγγισης, προσπάθειας παραπληροφόρησης και μετάθεσης ευθυνών.

Οι καθαρές λύσεις φέρνουν τα σωστά αθλητικά αποτελέσματα και ευνοούν τις σωστές αθλητικές σχέσεις».