Final 4 πρότεινε η ΕΟΚ για το Κύπελλο

Με έγγραφό της η Ομοσπονδία ζήτησε από τις ομάδες να δηλώσουν έδρα για τη διεξαγωγή των προημιτελικών στο Κύπελλο Ελλάδας και προχωρά στη διοργάνωση Final 4 στο Περιστέρι ή τη Θεσσαλονίκη

Final 4 πρότεινε η ΕΟΚ για το Κύπελλο

Πρόταση να διεξαχθεί Final 4 στο Κύπελλο Ελλάδας κατέθεσε η ΕΟΚ ζητώντας παράλληλα από τις ομάδες να δηλώσουν τις έδρες τους για τον ορισμό των αγώνων στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία προτείνει να διεξαχθούν κανονικά στις έδρες που είχαν προκύψει μέσω κλήρωσης οι προημιτελικοί της διοργάνωσης την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου. Οι τέσσερις νικήτριες κατόπιν θα λάβουν μέρος σε Final 4 που θα διεξαχθεί 12 και 14 Φεβρουαρίου, δηλαδή Παρασκευή και Κυριακή αντίστοιχα.

Μάλιστα προτείνεται ως έδρα το κλειστό του Περιστερίου, που είχε φιλοξενήσει με επιτυχία και το Final 4 του πρώτου Super Cup τον Σεπτέμβριο.

Πάντως τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε η άποψη πως μια μεγάλη διοργάνωση μπάσκετ έχει χρόνια να φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη και εάν υπάρξει σχετική πρόταση από έναν θεσμό φορέα ίσως γίνει εκεί το Final 4.

Ηδη υπάρχουν διεργασίες στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του Δήμου, της Περιφέρειας και ομάδων προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι πόροι και να κατατεθεί πρόταση.

Υπενθυμίζουμε ότι τα προημιτελικά επρόκειτο να διεξαχθούν το Νοέμβριο, αλλά υπήρξαν αναβολές λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και των κρουσμάτων κορονοϊού στις ομάδες.

Το πρόγραμμα:
Κολοσσός Ρόδου – Προμηθέας Πατρών
Λαύριο – ΑΕΚ
Ηρακλής – ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός – Περιστέρι