Ρόμπερτς στο FOSONLINE.GR: «Διψάμε για το πρωτάθλημα»

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς μίλησε στο FOSOLINE.GR, λέγοντας πως το μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός στον 4ο τελικό, να είναι οδηγός ενόψει ΟΑΚΑ. «Διψάμε για το πρωτάθλημα», τόνισε.

Ρόμπερτς στο FOSONLINE.GR: «Διψάμε για το πρωτάθλημα»

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς επέστρεψε στις καλές και ενεργές εμφανίσεις με την φανέλα του Ολυμπιακού. Στον τέταρτο τελικό έκανε το βήμα μπροστά, πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση και είχε αγωνιστικό θράσος, συνεισφέροντας σε σκορ και δημιουργία. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν από τους πρωταγωνιστές των "ερυθρολεύκων", ολοκληρώνοντας το παιχνίδι έχοντας 16 πόντους (2/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές) και 3 ασίστ. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο μέχρι πρότινος NBAer, μίλησε στο fosonline.gr, τόσο για το πως κατάφεραν οι Πειραιώτες να αντιδράσουν, όσο και για το πως πρέπει να λειτουργήσει η ομάδα για να πάρει το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ.

Η συνέντευξη του Μπράιαν Ρόμπερτς:

-Μπράιαν, ποιο ήταν το "κλειδί" για να κάνετε το 2-2; Τι άλλαξε στην ομάδα σας;

«Νομίζω πως αντιμετωπίσαμε κάπως διαφορετικά τον τέταρτο τελικό σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Παίξαμε περισσότερα επιθετικά αυτή την φορά, είχαμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, παίξαμε πιο γρήγορα και λειτουργήσαμε περισσότερο ομαδικά. Κυκλοφορήσαμε πιο γρήγορα την μπάλα, δεν ήμασταν στατικοί και αυτό μας βοήθησε να βρούμε ανοικτά σουτ. Επιλέξαμε να πάμε το παιχνίδι σε ένα πιο γρήγορο τέμπο, πήγαμε το ματς σε υψηλό σκορ και αυτό μας βγήκε σε καλό. Παίξαμε και πιο σκληρά αυτή την φορά, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Είχαμε πάθος, είχαμε πεισμώσει και θέλαμε να αντιδράσουμε. Νομίζω δείξαμε τις προθέσεις μας από την αρχή, από το πως μπήκαμε στο παρκέ. Πήγαμε στις επαφές, κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ και δείξαμε πως θέλουμε περισσότερο τη νίκη».

-Σας δημιούργησε νευρικότητα η απελπιστική αστοχία σας στους δύο τελευταίους τελικούς;

«Σίγουρα, όταν σημειώνεις μόλις 58 πόντους σε έναν τελικό, είναι ξεκάθαρο πως έχεις πρόβλημα στο να βάλεις την μπάλα στο καλάθι. Δεν παίξαμε καλά στην επίθεση τόσο στο δεύτερο, όσο και στο τρίτο ματς και παρουσιαστήκαμε αρκετά άστοχοι, κάτι που μας κόστισε. Απορούσαμε και εμείς με εμάς. Θα έλεγα πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας, γιατί είμαστε μία ομάδα που έχει ταλέντο και ικανότητα στην επίθεση. Νομίζω πως όσο δεν μας έμπαιναν τα σουτ, τόσο μας έβγαινε μία νευρικότητα και επηρρεαζόμασταν. Μας δημιουργούσε ανισοροπία σε άμυνα και επίθεση.

Όταν δεν σου μπαίνουν τα σουτ, όταν δεν μπορείς να βρεις ρυθμό στο σκοράρισμα, αυτό σου δημιουργεί διστακτικότητα και εκνευρισμό. Ήμασταν και κάπως στατικοί, δεν μοιράζαμε γρήγορα την μπάλα, πηγαίναμε αρκετά σε αργό τέμπο και δεν είχαμε εναλλακτικές λύσεις. Αρκετοί παίκτες δεν ήμασταν σε καλή μέρα. Στον τέταρτο τελικό, όμως, παίξαμε περισσότερο ομαδικά, πιο γρήγορα και όλοι οι παίκτες βοηθήσαμε. Είχαμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό και αυτό δείχνει τον πλουραλισμό μας».

-Ένιωσες πως έπρεπε να κάνεις το βήμα μπροστά στον τέταρτο τελικό;

«Δεν μπορείς πάντα να βρίσκεσαι στην καλύτερη σου μέρα. Υπάρχει και ένα πλάνο από τον προπονητή το οποίο και ακολουθούμε. Στον χρόνο που παίζω προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν ήμουν αυτός που ήθελα στα προηγούμενα ματς, αλλά αυτή την φορά ένιωθα καλά, είχα αυτοπεποίθηση, ήθελα να κάνω το βήμα μπροστά όπως είπες και πήρα πάνω μου τα σουτ που έπρεπε και ευτυχώς έβαλα τα περισσότερα. Δεν έχει σημασία τόσο το τι κάνω εγώ, όσο το πως λειτουργεί η ομάδα. Επιστρέψαμε στις νίκες γιατί κάναμε ένα εξαιρετικό ομαδικό παιχνίδι. Πάντως, οι παίκτες μιλήσαμε μεταξύ μας και αυτό που είπαμε ήταν πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Πρέπει ο καθένας να δώσει το κάτι παραπάνω για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

-Έχετε μπροστά σας ένα πέμπτο ματς που θα κρίνει το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ; Μπορεί ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην έδρα του Παναθηναϊκού;

«Έχουμε μεγάλο κίνητρο για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν θέλουμε να τελειώσει η χρονιά δίχως τίτλο. Όλοι μας στην ομάδα, ακόμη και εγώ που ανήκω στους καινούριους παίκτες, έχουμε επίγνωση της κατάστασης και "διψάμε" για το τρόπαιο. Δεν υπάρχει φόβος ενόψει ΟΑΚΑ. Θα έχουμε δύσκολη αποστολή, σεβόμαστε τον αντίπαλο μας, αλλά έχουμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο του δύο φορές φέτος και έχουμε τον τρόπο να το επαναλάβουμε. Θα πρέπει να είναι οδηγός μας το πως κάναμε το 2-2 στο ΣΕΦ ενόψει του πέμπτου αγώνα.

Είναι ένα ματς δίχως αύριο, είναι παιχνίδια που θέλουν να παίζουν όλοι οι παίκτες και έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε το ποιοι είμαστε. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τα συναισθήματα μας. Να είμαστε ψύχραιμοι. Ούτε υπέρμετρος ενθουσιασμός αν πάει κάτι καλά, ούτε απογοήτευση αν κάτι δεν κυλήσει όπως θέλουμε. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και... κρύο αίμα. Νομίζω πως το "κλειδί" θα είναι στον έλεγχο του ρυθμού, στην ταχύτητα που θα θελήσουμε να παίξουμε, στα σουτ που θα πάρουμε, αλλά και στο να έχουμε σε καλή μέρα τους περισσότερους παίκτες μας. Είναι αγώνες που μετράει και η προσωπικότητα των παικτών και όλη η Ευρώπη ξέρει πως διαθέτουμε αυτούς τους παίκτες».