Έτσι θα το σηκώσει στο ΟΑΚΑ!

Ο τέταρτος τελικός είναι οδηγός για τον Ολυμπιακό. 

Έτσι θα το σηκώσει στο ΟΑΚΑ!

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε διαφορετικός και... αναγεννημένος στον τέταρτο τελικό. Οι 92 πόντοι που σημείωσε είναι ενδεικτικοί του διαφορετικού μπάσκετ που έπαιξε: οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ταχύτητα, έπαιξαν πιο επιθετικά, ανέβασαν το ποσοστά τους στα σουτ (19/32 δίποντα - 59%, 8/25 τρίποντα - 32%, 30/43 - 69% βολές) και από τους 58 πόντους που πέτυχαν στον τρίτο τελικό ανέβασαν την απόδοσή κατά 34 πόντους!

Τι άλλαξε: Ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο ομαδικά και βρήκε λύσεις από περισσότερους παίκτες από ό,τι στις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Δύο στοιχεία είναι ενδεικτικά:Πρώτον, πέντε παίκτες των Πειραιωτών σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Δεύτερον, οι 51 από τους 92 πόντους σημειώθηκαν από τους ξένους.

Τα «κλειδιά» του 4ου τελικού δείχνουν τον δρόμο για τον 5ο:

Τζαμέλ Μακλίν:

Ο Αμερικανός είχε ακούσει διάφορα και δικαιολογημένα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν αλλά και το διάστημα των τελικών για την αδιαφορία και την αδιαφορία του και την έλλειψη όρεξης από την πλευρά του. Ωστόσο, με την χθεσινή του εμφάνιση, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, βγάζοντας τρομερή ενέργεια και μαχητικότητα στο παρκέ, και προσέφερε πολλά στην ομάδα του πέρα από τους 20 πόντους που σημείωσε. Φαινόταν ότι γυάλιζε το μάτι του...

Αν ο Τζαμέλ ΜακΛίν παρουσιαστεί το ίδιο «ζεστός» και ορεξάτος, ο Ολυμπιακός θα κερδίσει αρκετές κατοχές και κρίσιμους πόντους από τον Αμερικανό.

Γιάνις Στρέλνιεκς:

Είχαμε σημειώσει και πριν τον τελικό του ΣΕΦ, ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περίμενε πολλά περισσότερα από τον Λετονό γκαρντ. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς βγήκε μπροστά και συνέβαλε καθοριστικά στη νίκη με τους 11 πόντους που σημείωσε, επιβεβαιώνοντας και την εκτελεστική του δεινότητα (3/4 σουτ).

Ο Λετονός έδειξε ότι βρίσκεται σε φόρμα και έχει την αυτοπεποίθηση να πετύχει μεγάλα καλάθια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα τον χρειαστεί ακόμα περισσότερο την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Μπράιαν Ρόμπερτς:

Ο Ρόμπερτς έχει καλή παράδοση στο ΟΑΚΑ. Οδηγός του για τον τελικό του για την Κυριακή είναι τόσο ο πρώτος τελικός, όσο και και η χθεσινή του καθοριστική για τη νίκη εμφάνιση: Οι 16 πόντοι του αλλά και οι ασίστ που μοίρασε ήταν μερικοί από τους λόγους που ο Ολυμπιακός λειτούργησε με ταχύτητα και μεγάλη παραγωγικότητα στην επίθεση.

Οι αρχηγοί δήλωσαν «παρών»

Ο Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Οι δυο τους έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης. Ο Πρίντεζης, ο οποίος σημείωσε και double - double (12 π., 11 ρ.) ήταν «ζεστός» κοντά στο καλάθι και ο Kill Bill «τρύπησε» την άμυνα του Παναθηναϊκού με τις διαρκείς διεισδύσεις του.

Οι δύο αρχηγοί δεν θα επωμιστούν μόνο αγωνιστικά καθήκοντα στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς, αλλά και θα κληθούν να δώσουν κίνητρο και ψυχολογική ώθηση στους συμπαίκτες τους.

Ένα ματς μένει

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά ο Ολυμπιακός απέδειξε περίτρανα ότι έχει το κίνητρο και την ενέργεια για να φτάσει στη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μάθει -καλώς ή κακώς- να θριαμβεύουν ως αουτσάιντερ και με την πλάτη στον τοίχο.

Τελικά, πώς θα το σηκώσει στο ΟΑΚΑ; Με τον διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, την ενέργεια, την ταχύτητα την ομαδικότητα και τη δημιουργία που έβγαλε στο παρκέ ΣΕΦ. Άλλωστε, έχει «ξανασπάσει» την έδρα των «πρασίνων» και μπορεί να το ξανακάνει.