Η ανακατασκευή του ιστορικού Παπαστράτειου ξεκινά! (pics, vid)

Μπήκε το νερό στο αυλάκι για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του ιστορικού κλειστού γυμναστηρίου Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ» (Παπαστράτειο) και την επανέναρξη της λειτουργίας του μετά το μακρινό 2007! Ήταν ιστορική έδρα του Ολυμπιακού, τις εποχές Γιατζόγλου, Καστρινάκη, Διάκουλα, Μελίνι...

Η ανακατασκευή του ιστορικού Παπαστράτειου ξεκινά! (pics, vid)

Η ανακατασκευή του ιστορικού, για τον αθλητισμό όχι μόνο του Πειραιά αλλά όλης της Ελλάδας, κλειστού γυμναστηρίου «Πέτρος Καπαγέρωφ» μπήκε στην τελική ευθεία Ήταν ιστορική έδρα του Ολυμπιακού, τις εποχές Γιατζόγλου, Καστρινάκη, Διάκουλα, Μελίνι, Mπαρλά...

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του εκσυγχρονισμού του Παπαστράτειου, όπως είναι ευρέως γνωστό, προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε για αυτή την ευχάριστη εξέλιξη: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής και τον φίλο Γιώργο Πατούλη, με τον οποίο συνεργαζόμαστε άριστα, για τη δημοπράτηση αυτού του έργου πνοής, που έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να έχει δρομολογηθεί και να έχει τελειώσει. Με τις πράξεις μας αποδεικνύουμε καθημερινά το μέλημά μας για την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού. Μπράβο και στη διοίκηση αλλά και στους εργαζομένους στον Άγιο Κοσμά, που εργάζονται συνεχώς για την αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων και την εξυπηρέτηση αθλητών και αθλουμένων».

Για το έργο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ των υφυπουργείου Αθλητισμού - Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά και Περιφέρειας Αττικής το 2019. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά συνεργάστηκαν προκειμένου να εκδοθούν οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις και να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες.

«Οι Πειραιώτες, αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, γνωρίζουν την ιστορία του Παπαστράτειου, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την εξέλιξη του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ στον Πειραιά. Βούλησή μας είναι σημαντικοί αθλητικοί χώροι όπως ο συγκεκριμένος να αποτελέσουν πόλο έλξης των νέων παιδιών. Με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του έργου οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα άθλησης και ψυχαγωγίας σε ένα λειτουργικό και σύγχρονο γυμναστήριο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Η ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, με χρονικό ορίζοντα τριετίας, αφορά, μεταξύ άλλων, σε:

* Προσθήκη κερκίδων, κατ’ επέκταση των παλαιών

* Αποδυτήρια, ιατρείο, χώρο ελέγχου αντιντόπινγκ

* Δημιουργία προθερμαντηρίου, αίθουσας συνεντεύξεων, γραφείων διοίκησης

* Κατασκευή ανελκυστήρα και ραμπών προσβασιμότητας ατόμων με ειδικές ανάγκες

* Εγκατάσταση συστημάτων ψύξης - θέρμανσης

* Διαμόρφωση νέων εισόδων – εξόδων και περιβάλλοντος χώρου

* Κτίριο υποσταθμού ΔΕΗ

Υπενθυμίζεται ότι το κλειστό γυμναστήριο Παπαστράτειο κατασκευάστηκε το 1966 και διέθετε άδεια λειτουργίας ως και το 2007, οπότε κρίθηκε ακατάλληλο λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας.

PAPASTRATIO1
PAPASTRATIO2