Μια (προ)τελευταία ζαριά

Η πιο κρίσιμη ώρα για τον φετινό Ολυμπιακό έφτασε…

Μια (προ)τελευταία ζαριά

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται απόψε στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο τελικό της Basket League και χρειάζονται μόνο νίκη προκειμένου να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ.

Έτσι όπως τα έκανε ο Ολυμπιακός παίζει απόψε το κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς, δίχως να έχει περιθώρια για απώλεια. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέταξαν στα σκουπίδια το break του πρώτου αγώνα, αφού έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να νικήσει στο ΣΕΦ και να φέρει τη σειρά ξανά στα μέτρα του.

Οι «πράσινοι» κέρδισαν και τον τρίτο αγώνα στο ΟΑΚΑ επανακτώντας το προβάδισμα και πλέον οι Πειραιώτες καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα «σφυγμό». Το έχουμε ξαναγράψει ότι ο Ολυμπιακός φέτος έχει δείξει δύο πρόσωπα. Είναι ικανός για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο και δυστυχώς στα πολύ κρίσιμα παιχνίδια συνήθως γινόμαστε θεατές του δεύτερου σεναρίου.

Ίσως λοιπόν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου να χρωστάνε μια τέλεια παράσταση στο κοινό τους. Σίγουρα, τη χρωστάνε πρώτα απ’ όλα στους εαυτούς τους. Κανείς τους δεν θέλει να χάνει, αυτό είναι δεδομένο. Και για να μην ξαναζήσουν στιγμή απογοήτευσης φέτος, πρέπει να συγκεντρωθούν σε απόλυτο βαθμό, να τραβήξουν μια γραμμή και να προχωρήσουν μπροστά δίχως να κοιτάξουν πίσω ούτε λεπτό. Ότι έχει γίνει φέτος, έγινε. Πέρασε στην ιστορία και ως γνωστόν ο χρόνος δε γυρίζει πίσω οπότε τα λάθη μας τα φτιάχνουμε στο μέλλον. Αυτό καλείται να κάνει σήμερα και ο Ολυμπιακός.

Να γκρεμίσει τις φετινές ανορθογραφίες, να βάλει τα δυνατά του, να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να προσπαθήσει να φέρει το πρωτάθλημα στον Πειραιά, κερδίζοντας δύο αγώνες. Είναι τόσο απλό, όσο και δύσκολο. Όμως σε καμία περίπτωση ακατόρθωτο.

Οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά θα πρέπει να βρουν τη σύνδεσή τους με το καλάθι, αφού στον αμυντικό τομέα τα πάνε περίφημα. Κανείς όμως δεν κέρδισε ποτέ χωρίς να σκοράρει και αυτό είναι το λάθος που θα πρέπει να διορθωθεί για να υπάρξει και πέμπτος αγώνας.

Φυσικά το πιο εύκολο πράγμα είναι να (κατα)γράφεις τα δεδομένα κάποιου αγώνα. Το δύσκολο είναι να τα εφαρμόσεις. Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως έχουν μάθει στα δύσκολα. Το θέμα είναι να βρουν το σθένος να λάμψουν ξανά, όπως έχουν συνηθίσει το κοινό τους τόσα χρόνια. Το αν θα τα καταφέρουν θα το μάθουμε το βράδυ.

ΥΓ. Ήταν μια τρανή αναγνώριση όλο αυτό που συνέβη χθες στη Μητρόπολη Αθηνών. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος απέδειξε ότι πάνω από τα χρώματα και τις αντιπαλότητες, θα είναι πάντα οι Αξίες. Καλό του ταξίδι.

ΥΓ 1. Μπορούν να λάμψουν ξανά, το έγραψα και παραπάνω. Αλλά χρειάζεται θέληση και «τρέλα».

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ