Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών μπάσκετ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών Ανδρών και Γυναικών μπάσκετ θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης το 2023 με την ελληνική υποψηφιότητα να υπερτερεί της τουρκικής

Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών μπάσκετ

Στο Ηράκλειο ανατέθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών Ανδρών και Γυναικών, με τη συμμετοχή 32 χωρών.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (Deaf International Basketball Federation) επέλεξε τελικά τη χώρα μας, την Κρήτη και το Ηράκλειο, αντί της Άγκυρας, έπειτα και από την επιθεώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποίησε στα κλειστά γυμναστήρια Δύο Αοράκια, Πανεπιστημίου, Λίντο και Ηροδότου στις 23 Οκτωβρίου 2020.

Ετσι η τελική απόφαση δικαίωσε τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς, που ανέλαβε την διοργάνωση των αγώνων το 2023.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερώθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ), Ιωσήφ Σταυρακάκη, ότι στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο Κρήτης ανατέθηκε η διοργάνωση το 2023 του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών με τη συμμετοχή 32 χωρών.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (Deaf International Basketball Federation) επέλεξε τελικά τη χώρα μας, την Κρήτη και το Ηράκλειο, αντί της Άγκυρας, έπειτα και από την επιθεώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που πραγματοποίησε στα κλειστά γυμναστήρια Δύο Αοράκια, Παναπιστημίου, Λίντο και Ηροδότου στις 23 Οκτωβρίου 2020.

Στην ενημέρωση του Υφυπουργού Αθλητισμού από τον πρόεδρο της ΕΟΑΚ, για το ευτυχές γεγονός της ανάληψης της Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο κ. Σταυρακάκης ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη «από καρδιάς για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για μια εξαιρετική σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο διοργάνωση».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας