Κολοσσός Ρ.: Παίρνει τον Ντάστι Χάνας


Ο Αμερικανός γκαρντ Ντάστι Χάνας είναι ο «εκλεκτός» του Ηλία Καντζούρη για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής του Κολοσσού Ρόδου.

Κολοσσός Ρ.: Παίρνει τον Ντάστι Χάνας

Ο Κολοσσός Ρόδου προχώρησε στην απομάκρυνση του ΤζαΚουάν Λάιλ, καθώς ο Αμερικανός δεν μπόρεσε να βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας και ξεκίνησε τις προσπάθειες για τον αντικαταστάτη του.

Ο παίκτης αυτός βρέθηκε από τον Ηλία Καντζούρη και ακούει στο όνομα Ντάστι Χάνας. Πρόκειται για Αμερικανό άσο που αγωνίζεται και στις 2 θέσεις της περιφέρειας και είναι ο γκαρντ που αναζητούσε ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου για να αποτελέσει ιδανικός παρτενέρ των Άρτις, Ζάρα, Ξανθόπουλου.

Ο Χάνας είναι 27 ετών, έχει ύψος 1.93 και είναι απόφοιτος του Αρκάνσας. Το 2017 δεν επελέγη στο NBA Draft, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις.

Μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το έχει περάσει στην G-League, καθώς έχει αγωνιστεί στη θυγατρική ομάδα των «αρκούδων», τους Memphis Hustle.

Την σεζόν που πέρασε ο άσος από το Αρκάνσας μέτρησε 21,4 πόντους με 46,8% στα σουτ εντός πεδιάς και 44,7% στα τρίποντα, ενώ είχε 2,2 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ στα 37 παιχνίδια που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της G-League με την θυγατρική ομάδα των Γκρίζλις.

Ο Κολοσσός θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία του, καθώς από το 2017 έως και σήμερα αγωνιζόταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Από την πρώτη στιγμή ο στόχος για τους «θαλασσί» ήταν ο νέος παίκτης να μπει στις προπονήσεις στο διάστημα της διακοπής, να δουλέψει με την υπόλοιπη ομάδα και να κάνει ντεμπούτο στο παιχνίδι με την Λάρισα το επόμενο Σάββατο (05/12).

Ένα ματς στο οποίο ποντάρουν πολλά οι Ροδίτες και θέλουν πάση θυσία να το κερδίσουν για να κάνουν σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία.