ΕΣΑΚΕ: Οριστικό - Αναβολή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Δύο μέρες πριν την έναρξη της σεζόν στην Basket League, αποφασίστηκε η αναβολή της πρεμιέρας. - Μπάχαλο στο πρωτάθλημα, δυσαρεστημένη η ΕΡΤ, άγνωστο με πόσες ομάδες θα αρχίσει η διοργάνωση.

ΕΣΑΚΕ: Οριστικό - Αναβολή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Αυτά δε γίνονται ούτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Δύο μέρες πριν την έναρξη της Basket League, η διοργάνωση αναγκάστηκε να αναβάλει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος! Η απόφαση ήρθε ύστερα από τη τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ του ΔΣ της Λίγκας.

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού γνωστοποίησε πως «έκοψε» τον Ιωνικό, μη δίνοντάς του δικαίωμα συμμετοχής. Η ομάδα δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, ο Ιωνικός, ο οποίος εξαγόρασε το ΑΦΜ του Διαγόρα Δρυοπιδέων, δεν κάλυψε (κάτι που συνέβη και πέρσι) ως όφειλε το μετοχικό κεφάλαιο των 216.000 ευρώ. Αποτέλεσμα; Να μην πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Basket League.

Παράλληλα, μόνο σίγουρη δεν είναι και η συμμετοχή του νεοφώτιστου Χαρίλαου Τρικούπη. Επίσης δεν πληροί τις προϋποθέσεις και ζήτησε προθεσμία, την οποία και πήρε, ως νεοσύστατη ΚΑΕ, για να τακτοποιήσει τις ελλείψεις της. Η προθεσμία είναι για 24 ώρες και είναι αρκετά αμφίβολο το κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει.

Η ΕΡΤ είναι δυσαρεστημένη με τις εξελίξεις, καθώς υπάρχει συμφωνία για τηλεοπτική στέγη για 2+1 χρόνια. Όμως, η δημόσια τηλεόραση έχει έρθει σε συμφωνία για 12 ομάδες, ούτε για 11 ούτε και για 10. Γιατί για εκεί πάει το πράγμα... Σε αυτό το ενδεχόμενο θα αλλάξουν οι όροι, τα χρήματα (θα μειωθούν) όπως και λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Να τονίσουμε πως ακόμη δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία, αλλά προφορική, και η ΕΡΤ δήλωσε πως με λιγότερα από 12 ομάδες, δεν πρόκειται να μεταδώσει τους αγώνες.

Ο ΕΣΑΚΕ, λοιπόν, βρέθηκε για ακόμη μία φορά απροετοίμαστος, τα προβλήματα παραμένουν, η ΕΡΤ δεν είναι ευχαριστημένη, δεν υπάρχουν 12 ομάδες για να αγωνιστούν, οπότε αποφασίστηκε η αναβολή του πρωταθλήματος για την επόμενη εβδομάδα. Όμως, ακόμη και αυτό το σενάριο, κανείς δε γνωρίζει το κατά πόσο θα γίνει πράξη.

Οι τελευταίες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως ο Χαρίλαος Τρικούπης έστειλε τα απαραίτητα έγγραφα (που του έλειπαν) και υπάρχει αισιοδοξία πως θα προλάβει. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, και με τον Ιωνικό. Έκανε αίτηση ανάκλησης της απόφασης, αλλά βρίσκεται σε δύσκολη θέση.