Η ΕΕΑ δεν έδωσε άδεια στον Ιωνικό - Πάει για αναβολή η πρεμιέρα της Basket League!

Η ΕΕΑ απέρριψε τον φάκελο προς αδειοδότηση του Iωνικού Νικαίας και κράτησε σε εκκρεμότητα εκείνον του Χαρίλαου Τρικούπη- Ορατό το ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας και νέας κλήρωσης

Η ΕΕΑ δεν έδωσε άδεια στον Ιωνικό - Πάει για αναβολή η πρεμιέρα της Basket League!

Η ΕΕΑ απέρριψε τον φάκελο του Ιωνικού Νικαίας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η φετινή Basket League θα ξεκινήσει με 11 ομάδες!

Η ομάδα της Νίκαιας έχει γίνει νέα ΚΑΕ μετά τη συγχώνευση του Ιωνικού με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Ένα από τα στοιχεία του φακέλου είναι η κατάθεση του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρίας, κάτι που οι παράγοντες της ομάδας δεν είχαν καταφέρει να καλύψουν.

Μάλιστα ζήτησαν αναβολή της εξέτασης του φακέλου τους για να διευθετήσουν το θέμα. Όμως η επιτροπή απέρριψε το αίτημα για αναβολή και δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής.

Οι παράγοντες του Ιωνικού έγιναν έξαλλοι με την αδιαλλαξία της επιτροπής και κατέθεσαν ένσταση ζητώντας να επανεξεταστεί η υπόθεσή τους αύριο το πρωί.

Η επιτροπή θα κληθεί να επανεξετάσει την υπόθεση και εάν αποδεχθεί το αίτημα, τότε θα περιμένει να υπάρχει το ποσό των 216 χιλ ευρώ.

Στο μεταξύ η ΕΕΑ κράτησε σε εκκρεμότητα την περίπτωση του Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος επίσης θα πρέπει να καταθέσει το ποσό των 216 χιλ. ευρώ μέχρι αύριο για να πάρει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, που ξεκινά το Σάββατο!

Εάν οι «νεοφώτιστοι» δεν καταφέρουν να καλύψουν το ποσό, τότε θα αποβληθούν κι αυτοί και το αδιέξοδο στον ΕΣΑΚΕ θα είναι μεγάλο, μια και πάλι θα πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα με δύο ρεπό.

Επειδή αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αναβολή για μια ακόμα φορά της πρεμιέρας στην Α1 και νέα κλήρωση με τη συμμετοχή δέκα ομάδων!

Κίνδυνος υπάρχει και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς είναι προφανές πως η ΕΡΤ θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των οικονομικών όρων της συμφωνίας που υπάρχει με τον ΕΣΑΚΕ, διότι λιγοστεύουν τα ματς.