ΕΣΑΚΕ: Συμφώνησε και ο Άρης στην κεντρική διαχείριση και την πρόταση της ΕΡΤ

Με 12 «ναι» στην κατ’ αρχήν πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League, ανάμεσά τους και ο Άρης που άλλαξε στάση, ο ΕΣΑΚΕ προχωρά στην τελική συμφωνία με τη δημόσια τηλεόραση. 

ΕΣΑΚΕ: Συμφώνησε και ο Άρης στην κεντρική διαχείριση και την πρόταση της ΕΡΤ

Ο Άρης άλλαξε τελικά γνώμη και στάση και είπε το «ναι» στην κεντρική διαχείριση για τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος της Basket League. Έτσι λοιπόν 12 ΚΑΕ αποδέχθηκαν, όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ την κατ' αρχήν πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Αναλυτικά η διοργανώτρια αρχή ανέφερε:

«Στην σημερινή (5/10) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ οι 12 ΚΑΕ της Basket League (ΑΕΚ, Άρης, Ηρακλής, Ιωνικός Hellenic Coin, Κολοσσός H Hotels, Λάρισα, Λαύριο Megabolt, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Προμηθέας και Χαρίλαος Τρικούπης) αποδέχθηκαν κατ’ αρχήν την πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων τους στο Πρωτάθλημα και εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο, κ. Ευάγγελο Γαλατσόπουλο για να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την δημόσια τηλεόραση για τους όρους της τελικής συμφωνίας.

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια όλες οι ομάδες συνεργάστηκαν σε κλίμα ενότητας, έβαλαν πάνω από όλα το καλό του Πρωταθλήματος και πέτυχαν την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Πρωταθλήματος.

Η επικείμενη συμφωνία με την ΕΡΤ θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής για το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού των ΚΑΕ και της αναβάθμισης συνολικά του Πρωταθλήματος.

Ο δεύτερος είναι πως η νέα συμφωνία με την ΕΡΤ θα είναι μακράς πνοής και σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας θα προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια στις ΚΑΕ, στους παίκτες, στους προπονητές, στους ιδιοκτήτες τους για να σχεδιάσουν το μέλλον».

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΑΡΗΣ

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ Άρης εξήγησε τους λόγους της αλλαγής των δεδομένων: «Μετά την αποδοχή, από πλευράς του Ε.Σ.Α.Κ.Ε., του πάγιου αιτήματος της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, να προστεθεί το κριτήριο της τηλεθέασης στα ήδη υπάρχοντα και λειτουργώντας με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον της Basket League, ανακοινώνουμε ότι η ομάδα μας εντάσσεται στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το πρωτάθλημα.

Από τη στιγμή που το συγκεκριμένο αίτημα έγινε αποδεκτό, η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, η οποία ήταν και είναι υπέρμαχος της κεντρικής διαχείρισης, μένοντας πιστή εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο γκρουπ ομάδων, συναίνεσε στο να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Basket League, κάτω από κοινή τηλεοπτική «στέγη» για όλες τις ομάδες».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας