Η ΚΕΔ έκοψε τον Σχινά από τους τελικούς

Ο Τόμι Σχινάς είναι ο πέμπτος διαιτητής που κόβεται από τους τελικούς της Basket League, μετά τους Φούφη, Γκόντα, Παπαπέτρου και Κορομηλά.

Η ΚΕΔ έκοψε τον Σχινά από τους τελικούς
Eurokinissi

Με πρόφαση την δικαστική διαμάχη του διαιτητή με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (για όσα εξελίχθηκαν σε τελικό στις 29/05/2014), σε συνδυασμό με την μήνυση που έχει καταθέσει ο ρέφερι Τόμι Σχινάς στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το προσβλητικό διαφημιστικό που έπαιξε στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ (στο Survivor), η ΚΕΔ πήρε την απόφαση να απαγορέυσει στο Τόμι Σχινά να "σφυρίξει" ντέρμπι "αιωνίων" στους τελικούς του πρωταθλήματος για φέτος.

Το περίεργο είναι πως τις προηγούμενες σεζόν ο Σχινάς διεύθυνε κανονικά παιχνίδια των τελικών με αντίπαλους τις δύο ομάδες. Την Τετάρτη ο έμπειρος διαιτητής θα σφυρίξει στον δεύτερο μικρό τελικό ΠΑΟΚ-Προμηθέας μαζί με τους Σώμο, Τζαφλέρη.

Ο 48χρονος διεθνής ρέφερι έπαιξε μπάσκετ στον Ποσειδώνα Καλαμάτας και στο Ναυτικό Ομιλο. Με τη διαιτησία ασχολήθηκε το 1987, σπουδάζοντας ταυτόχρονα στη Νομική Αθήνας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως διαιτητής από τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Εδώ και μερικές μέρες είναι ο νέος - υπηρεσιακός - πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αττικής. Ο διεθνής ρέφερι με ψήφους 5-4 πήρε το χρίσμα από τη Διοικούσα Επιτροπή, που θα οδηγήσει τον Σύνδεσμο άμεσα σε εκλογές.