ΚΑΕ Άρης: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι...

Η ΚΑΕ Άρης πήρε θέση αναφορικά με το ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

ΚΑΕ Άρης: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι...

Tην θέση της αναφορικά με την αντίθεση που εξέφρασε για το ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, εξέφρασε η ΚΑΕ Άρης. Οι «κίτρινοι» τοποθετήθηκαν απόψε με ανακοίνωσή τους, στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ στο διαδίκτυο (σ.σ. προηγήθηκε νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας η γραπτή τοποθέτηση για το θέμα των υπολοίπων 11 ΚΑΕ, απέναντι στις οποίες στέκονται Θεσσαλονικείς), αναφέροντας:

Έντεκα ομάδες της Basket League κατά του Άρη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

«Η ΚΑΕ Άρης έχει αποδείξει με πράξεις ότι πάντα ήταν υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που η ομάδα μας είχε προτάσεις με υπερδιπλάσια χρήματα απ' αυτά που έπαιρνε από το «κοινό μέτωπο». Όμως, με γνώμονα το καλό του πρωταθλήματος, δεν παρέκκλινε από το γκρουπ των ομάδων του ΕΣΑΚΕ (του οποίου ο Αρης είναι συνιδρυτής), κι ας έβλεπε ότι αρκετές ΚΑΕ τραβούσαν το δικό τους δρόμο στο τηλεοπτικό μέτωπο.

Βέβαια, όταν συνέβη το τελευταίο, ουδείς είχε το σθένος να αντιταχθεί στο γεγονός ότι ομάδες με ιστορία και εμπορικότητα άφηναν το κοινό μέτωπο, με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων εσόδων για τις υπόλοιπες ΚΑΕ, σε δύσκολες, οικονομικά, εποχές. Αντίθετα, σήμερα (Πέμπτη 01/10) είδαμε με περισσή ευκολία και ταχύτητα, να εκδίδεται ανακοίνωση η οποία... «αφήνει στο περιθώριο» την ΚΑΕ Άρης, επειδή τόλμησε να πει «όχι» στο ποσό που έβγαλε η μοιρασιά των τηλεοπτικών. Φαίνεται ότι το να λες τη γνώμη σου και το δικαίωμα να διαφωνείς... ποινικοποιήθηκε εν αγνοία μας...

Η ΚΑΕ Άρης έκανε μεγάλη υπομονή στο θέμα των τηλεοπτικών, όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο τα χρήματα να μοιράζονται αποκλειστικά, βάσει της βαθμολογικής θέσης των ομάδων. Εφόσον ο στόχος του μπάσκετ είναι η προώθηση του προϊόντος και πρόκειται για τηλεοπτικό προϊόν, είναι αδιανόητο να μη θεσπίζονται κριτήρια, όπως η εμπορικότητα, η τηλεθέαση, τα εισιτήρια. Τομείς, στους οποίους ο Αρης είναι πολύ ψηλά και παραπέμπουμε όποιον έχει ενστάσεις, στις σχετικές μετρήσεις της ΕΡΤ (τηλεθέαση) και του ΕΣΑΚΕ (εισιτήρια).

Όπως πολύ σωστά ο ΕΣΑΚΕ θεσπίζει μέτρα για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, έτσι πρέπει να επιβραβεύονται και οι ομάδες που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό. Ο Άρης ποτέ δε ζήτησε να μη λαμβάνεται υπόψιν η βαθμολογία. Όμως ζητά έναν καταμερισμό της βαθμολογικής θέσης και της εμπορικότητας, αναφορικά με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά.

Όποιος νομίζει ότι αυτό το λογικότατο αίτημα «αφήνει τον Άρη στο περιθώριο», όπως λέγεται στην ανακοίνωση, να είναι σίγουρος ότι ο Αρης δε θα μείνει σε κανένα περιθώριο. Και θα αποδειχτεί στην πράξη αν, παρά την κακή αγωνιστική πορεία του τα τελευταία χρόνια και τα χρέη που τον βαραίνουν, ο Άρης θα καταφέρει να πάρει, τελικά, περισσότερα χρήματα από αυτά που του «μοίρασαν».

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι καμία «τελευταία στιγμή» ο Άρης δημιούργησε «θέμα». Για το παραπάνω αίτημά μας αναφορικά με τον καταμερισμό των τηλεοπτικών, ήταν ενήμερο το προεδρείο του ΕΣΑΚΕ. και μάλιστα σε περισσότερες από μία συζητήσεις.

Οι σημερινές εξελίξεις δε μας προκαλούν έκπληξη. Το «κλίμα» το είχαμε καταλάβει καιρό πριν. Ενώ ο κόσμος... καιγόταν και δεκάδες σοβαρών θεμάτων ταλάνιζαν το πρωτάθλημα, στα διοικητικά συμβούλια του ΕΣΑΚΕ που έλαβαν χώρα, διακρίναμε ένα μένος κατά του Αρη. Κι αντί να αντιδράσει η ομάδα μας, είδαμε σήμερα να γίνεται λόγος για «προσβλητικό έναντι των συνομιλητών της τρόπο», ο οποίος προσάπτεται στην ΚΑΕ Άρης...».