Χριστοδουλόπουλος: «Γιατί απέσυρα τον Πανιώνιο από τη Basket League»

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Πανιώνιος Γιώργος Χριστοδουλόπουλος εξήγησε τους λόγους για την απόφασή του να μην συμμετάσχουν οι «κυανέρυθροι» στη φετινή Α1.

 Χριστοδουλόπουλος: «Γιατί απέσυρα τον Πανιώνιο από τη Basket League»

Οριστικά πλέον ο Πανιώνιος αποτελεί παρελθόν από τη Basket League και εκτός απροόπτου θα οδηγηθεί στη Γ’ κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ.

Αφού ενημέρωσε και επισήμως τον ΕΣΑΚΕ στην σημερινή τηλεδιάσκεψη, ότι αποσύρει τη συμμετοχή του Πανιωνίου από τη Basket League, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Γιώργος Χριστοδουλόπουλος διένειμε στον Τύπο μια δήλωσή του, με την οποία επιχειρεί να ενημερώσει και τον κόσμο για όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες:

«Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ΕΣΑΚΕ, ενημέρωσα επίσημα τον Πρόεδρο κο. Γαλατσόπουλο και τις υπόλοιπες ομάδες, ότι ο Πανιώνιος δεν θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League.

Όπως ανέφερα και στην δήλωσή μου στον ΕΣΑΚΕ, ο μοναδικός λόγος που δεν απέσυρα την ομάδα αμέσως μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με υποψήφιο επενδυτή την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, ήταν ότι μου ζητήθηκε από ανθρώπους του Πανιωνίου να τους δώσω ένα περιθώριο μερικών ημερών μήπως καταφέρουν να βρουν μια λύση ώστε ο Πανιώνιος να αγωνιστεί κανονικά στην Basket League.

Στο σενάριο αυτό, θα παραχωρούσα τις μετοχές και την διοίκηση της ΚΑΕ σε Πανιώνιους και η ομάδα θα έτρεχε με έσοδα-έξοδα, έτσι ώστε ακόμα και εάν τελικά υποβιβαζόταν αγωνιστικά στην Α2 Εθνική Κατηγορία, θα απέφευγε την ταλαιπωρία της ΕΣΚΑΝΑ.

Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους και παρά το κλίμα συσπείρωσης που -θα έπρεπε να- υπάρχει αυτή τη στιγμή, δεν κατάφεραν να βρουν τους απαραίτητους ανθρώπους που θα στήριζαν μια τέτοια προσπάθεια, αλλά ούτε καν τα ελάχιστα χρήματα που ένα τέτοιο εγχείρημα θα χρειαζόταν για να ξεκινήσει.

Μοιραία, σήμερα, λίγες μόνο ώρες προτού η ΕΕΑ απορρίψει τον φάκελο αδειοδότησης του Πανιωνίου, απέσυρα επίσημα την ομάδα από το επόμενο πρωτάθλημα της Basket League, προκειμένου να μην καθυστερήσω περαιτέρω τις απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξή του.

Εντός της ημέρας, θα έχω επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη κο. Μισαηλίδη για την επόμενη ημέρα του Πανιωνίου».