Φιλική νίκη του Άρη (75-64) στη Λάρισα με κορυφαίο τον Τσάλμερς

Με κορυφαίο παίκτη τον Μάριο Τσάλμερς ο Άρης κέρδισε τη Λάρισα στο κλειστό της Νεάπολης σε ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας των δύο ομάδων μια βδομάδα πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις για το Κύπελλο Ελλάδας.

Φιλική νίκη του Άρη (75-64) στη Λάρισα με κορυφαίο τον Τσάλμερς

Οι κίτρινοι εφάρμοσαν σε συνθήκες αγώνα όσα δουλεύουν στις προπονήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα και ο Σάββας Καμπερίδης έκανε αρκετές δοκιμές, μια εβδομάδα πριν την πρώτη επίσημη αναμέτρηση της νέας σεζόν, κόντρα στον Ιωνικό στην Αθήνα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο τεχνικός του Άρη δεν είχε στη διάθεσή του τους Δημήτρη Σταμάτη (ενοχλήσεις στο γόνατο) και Δημήτρη Καλαϊτζίδη (θλάση στο δικέφαλο) που είναι τραυματίες και τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς, ο οποίος προπονήθηκε ατομικά χθες το πρωί στο Αλεξάνδρειο.

Ο Λίνος Γαβριήλ παρέταξε την ομάδα του χωρίς τους ασθενείς Τζέρι Σμιθ και Τζέιμς Γουέμπ, ενώ απών ήταν και ο Μπράντον Ρας, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Καμπερίδης ανέφερε: «Το συγκεκριμένο παιχνίδι έδειξε ότι η ομάδα χρειάζεται παιχνίδια. Μας λείπουν τα φιλικά. Με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε τα φιλικά που θα θέλαμε. Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται πολλή δουλειά, μεγάλη συγκέντρωση για να έχουμε άμεση βελτίωση. Δοκιμάσαμε αρκετά πράγματα, στα οποία ο βαθμός ετοιμότητάς μας είναι μέτριος. Έχουμε μια βδομάδα μπροστά μας να συγκεντρωθούμε για να παρουσιαστούμε, όπως πρέπει στις επίσημες υποχρεώσεις μας».

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 32-42, 43-54, 64-75

ΛΑΡΙΣΑ (Λίνος Γαβριήλ): Μπράουν 10 (2), Γκούντγουϊν 8, Κώττας, Καμάρας 5, Τσιούλκας, Μόσιαλος, Καμπερίδης 2, Μούρτος 9, Ρόι 10, Σπυρόπουλος 7 (1), Παπαδάκης 13 (4).

ΑΡΗΣ (Σάββας Καμπερίδης): Ντεκόζι 7 (1), Σούλερ 9, Τσάλμερς 17 (4), Φλιώνης 8 (2), Μιλόσεβιτς 8, Νετζήπογλου 2, Σιδηροηλίας 6 (1), Κουζέλογλου 4, Σλαφτσάκης 2, Χαριτόπουλος 9, Γεωργάκης 1, Τσιρογιάννης, Πετανίδης.