Βασιλακόπουλος: «Το Σχέδιο Νόμου καταστρατηγεί ρητές συνταγματικές διατάξεις»

Με γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος τοποθετήθηκε για το Αθλητικό Νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε προς διαβούλευση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγένακη, για το οποίο είπε ότι «καταστρατηγούνται ρητές συνταγματικές διατάξεις, καταστατικές διατάξεις και αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών».

Βασιλακόπουλος: «Το Σχέδιο Νόμου καταστρατηγεί ρητές συνταγματικές διατάξεις»

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου: «Εύλογη είναι η απορία μου για την πρωτοφανή επίδειξη οίησης της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού να καταθέσει ένα δήθεν Σχέδιο Νόμου για τον Αθλητισμό, με το οποίο όμως καταστρατηγούνται ρητές συνταγματικές διατάξεις, καταστατικές διατάξεις και αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών αλλά και έχουν τύχει της γενικής αποδοκιμασίας του αθλητικού κινήματος.

Οι ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου δεν έχουν προηγούμενο ούτε στις πλέον αυταρχικές εξουσίες και το μόνο που επιδιώκεται είναι η ποδηγέτηση του αθλητικού κινήματος, μέσω της επιχειρούμενης κατάργησης της διεθνώς κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας των Αθλητικών Ομοσπονδιών, του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του αθλήματος.

Επίσης ζητώ τη σύγκλιση της ολομέλειας της ΕΟΕ για να συζητήσει τα θέματα που αφορούν το κατατεθέν Σχέδιο Νόμου, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικές για τη χώρα μας διεθνείς επιπτώσεις».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας