Αρβανίτης: «Ο Άρης βρίσκεται στο σημείο μηδέν - Κατηγορηματικά όχι στην αλλαγή ΑΦΜ»

Ο Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε για τον Άρη, αναφέροντας πως οι "κίτρινοι" βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Αρβανίτης: «Ο Άρης βρίσκεται στο σημείο μηδέν - Κατηγορηματικά όχι στην αλλαγή ΑΦΜ»

Συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ παραχώρησε ο πρόεδρος του ΑΣ Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης με τον ίδιο να τονίζει μεταξύ άλλων πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πού βρίσκεται η ομάδα: «Ο Άρης βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Είναι σε οριακό σημείο και αν χαθεί χρόνος, κινδυνεύει να φτάσει στη διάλυση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και προσπαθούμε να δούμε πώς θα σώσουμε την παρτίδα».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Θα κάνουμε τα πάντα για να μπει στο παρκέ και να παίξει ο Άρης με μία αξιοπρεπή ομάδα. Αυτό εξαρτάται από δύο πράγματα. Το πρώτο είναι αυτό της ΦΙΜΠΑ, με την απαγόρευση μεταγραφών και το δεύτερο η δική μας δουλειά, ώστε όταν ξεπεραστεί το πρώτο, για να φτιάξουμε ομάδα. Αν ξεπεράσουμε το πρώτο θέμα, θα έχουμε μία αξιοπρεπή ομάδα. Παλεύουμε για το πρώτο».

Για το θέμα της FIBA: «Η Μπεσίκτας έχει κάνει 12 μεταγραφές, υπάρχουν κι άλλες ομάδες με ban που κάνουν κινήσεις. Κάποιοι έχουν δεχτεί πιέσεις από πιστωτές και έχουμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο. Το πρόβλημα της FIBA ήταν ότι ο Άρης δεν επικοινωνούσε καθόλου μαζί της. Τελευταία έχουμε επαφές και καταλαβαίνουν ότι γίνεται μία προσπάθεια. Αν διαλυθεί η ΚΑΕ, κανείς δε θα πάρει ευρώ. Άρα πρέπει να υπάρχει ομάδα για να έχει έσοδα και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές. Το καταλαβαίνει η FIBA αυτό και γίνεται προσπάθεια για να βρεθεί μία λύση. Η ΦΙΜΠΑ δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να αγωνιστείς, αλλά να πιέσει την ΕΟΚ. Η Ομοσπονδία γνωρίζει τι σημαίνει Άρης και πως πρέπει να γίνει μία προσπάθεια για να είναι ικανοποιημένοι και η ομάδα και οι πιστωτές. Ψάχνουμε μία χρυσή τομή σ’ αυτό το θέμα».

Για τα επιχειρήματα του Άρη: «Εμείς ζητήσαμε λίγο χρόνο από τη FIBA γιατί τώρα πήραμε τις μετοχές. Είναι δύσκολο να διακανονίσεις οφειλές τόσων εκατομμυρίων ευρώ σε τόσο μικρό διάστημα. Η διοίκησή μας το 2012 είχε οκτώ μπαν και χρειαστήκαμε 2 χρόνια και τα διακανονίσαμε πλήρως. Το κάναμε, κανένα ban δεν "επέστρεψε" από εκείνα τα οκτώ. Δείξαμε στη FIBA ότι είμαστε συνεπείς σ’ αυτό που θα υποσχεθούμε. Έχουμε κάποιες προτάσεις, τις μεταβιβάσαμε στη ΦΙΜΠΑ και περιμένουμε απάντηση. Μιλάμε για διακανονισμούς και πώς μπορούμε να αρχίσουμε να πληρώνουμε τις δόσεις».

Για την πολυμετοχικότητα: «Το θέσαμε ως λύση στη γενική συνέλευση και υπερψηφίστηκε. Τώρα πρέπει να το παρουσιάσουμε σε όλο τον κόσμο του Άρη και του μπάσκετ. Θα το παρουσιάσουμε από βδομάδα σε μία Συνέντευξη Τύπου οπότε δεν μπορώ να πω πολλά παραπάνω. Υπάρχει κατεύθυνση. Η πολυμετοχικότητα είναι μόνο ένα κομμάτι της λύσης. Τα τελευταία χρόνια με μεγαλομετόχους στην κεφαλή της ΚΑΕ, ο Άρης έκανε εράνους. Προτιμήσαμε να πάμε σε μία τέτοια λύση, ώστε όποιος θέλει να είμαι συμμέτοχος, κομμάτι της ομάδας, να συναποφασίζει. Υπάρχουν κι άλλες κινήσεις που θα ανακοινωθούν και θα αποφέρουν έσοδα. Είναι δύσκολο το εγχείρημα, όμως όσο προχωρά και πετυχαίνει, θα το πιστέψουν όλο και περισσότεροι».

Για το ενδεχόμενο αλλαγής ΑΦΜ: «Κατηγορηματικά και απόλυτα ποτέ δε θα το κάνουμε αυτό. Σεβόμαστε την ιστορία μας. Ο μπασκετικός Άρης είναι η μοναδική ομάδα του συλλόγου που δεν έχει αλλάξει κατηγορία. Έχουμε τόσους τίτλους,. Όλα αυτά δε θα τα απεμπολήσουμε για ένα ΑΦΜ, δεν το σκεφτόμαστε καν. Από την άλλη, ο νόμος έχει αλλάξει, μπορούν να σε κυνηγήσουν και με το νέο ΑΦΜ. Δε θα μπλέξουμε, όμως, σε τέτοιες ιστορίες. Πάνω απ’ όλα είναι ζήτημα αρχής».