Επίσημο: Παρέμεινε στον Χαρίλαο Τρικούπη ο Σαχπατζίδης

Η διοίκηση των «νεοφώτιστων» στη Basket League ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον 27χρονο σέντερ

Επίσημο: Παρέμεινε στον Χαρίλαο Τρικούπη ο Σαχπατζίδης

Μετά τη συμφωνία του με τους δυο πρώτους του ξένους παίκτες, ο Χαρίλαος Τρικούπης κράτησε τον πρώτο Έλληνα παίκτη στο ρόστερ του, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Σαχπατζίδη.

Ο 27χρονος σέντερ γνωρίζει τα κατατόπια της Basket League καθώς θα έχει παίξει με τον Κόροιβο Αμαλιάδας την διετία 2016-2018 όταν είχε προπονητή κι εκεί τον Ντίνο Καλαμπάκο, με τον οποίο θα μείνει μαζί για πέμπτη σεζόν.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2015 όταν ο Θεσσαλονικιός ψηλός άφησε το Ηράκλειο και την Β’ Εθνική για το Παγκράτι και την Α2 και από τότε κάθε χρόνο είναι μαζί, όπως ήταν και στο πρώτο μισό της σεζόν 2018-2019 στην Α2 και στον Ιωνικό Νικαίας, όπου ο Έλληνας προπονητής είχε ρόλο τεχνικού διευθυντή.

Ο παίκτης συμφώνησε γρήγορα με τη διοίκηση του Χαρίλαου Τρικούπη και οι δύο πλευρές επικύρωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Η ΚΑΕ προχώρησε στην ανακοίνωση αναφέροντας: «Ο “Mr. Rejected” Γιάννης Σαχπατζίδης έχει βάλει προσωπικό στοίχημα να ξεπεράσει φέτος τα 36 κοψίματα! Τι λέτε, θα το κερδίσει?»

Ο Σαχπατζίδης προέρχεται από δυο διαδοχικά πρωταθλήματα στην Α2, με Ιωνικό και Χαρίλαο Τρικούπη, και την περσινή σεζόν ήταν καθοριστικός έχοντας 13,9 πόντους, με 75,4 % στα δίποντα και 6,7 ριμπάουντ.