Προμηθέας Πατρών: Ένα... υπόγειο, σύγχρονο παλάτι!

Ο Προμηθέας παρουσίασε το αθλητικό κέντρο του στον Καστελλόκαμπο και τις εκπλήξεις που κρύβει κάτω από τα τρία κλειστά γυμναστήρια.

Προμηθέας Πατρών: Ένα... υπόγειο, σύγχρονο παλάτι!

Λίγο πολύ όλοι στην Πάτρα -και όχι μόνο- από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πύλες του το αθλητικό κέντρο του Προμηθέα Πατρών το έχουν επισκεφθεί βλέποντας ιδίοις όμμασι ένα σύγχρονο θαύμα, το οποίο στην κεντρική του ισόγεια εικόνα έχει να επιδείξει τα τρία κλειστά γυμναστήρια, τα οποία μάλιστα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν και επίσημα παιχνίδια, και το ένα ανοιχτό γήπεδο.

Όμως, οι πλέον σημαντικότεροι «θησαυροί» βρίσκονται στον χώρο κάτω από τα εν λόγω κλειστά, στο υπόγειο, εκεί όπου πριν από μερικές ημέρες η διοίκηση του συλλόγου ξενάγησε τους δημοσιογράφους, αφού λίγο νωρίτερα η νέα διοίκηση της ΚΑΕ Προμηθέας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Κώστα Μπακαλάρο, είχε την απόλυτα αναγκαία επαφή–γνωριμία μαζί τους στον όμορφο χώρο του Καστελλόκαμπου.

Ήταν ξενάγηση-ευχάριστη έκπληξη, αφού ο χώρος του υπογείου (με αμέτρητη την όλη του διαδρομή) έκρυβε πολύ όμορφες εκπλήξεις, που δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία και σημασία στο όλο αυτό έργο, πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Εννοείται, κι επειδή η διοίκηση του Προμηθέα φρόντισε για τα πάντα, πως η όλη αυτή σούπερ βραδιά έκλεισε με ένα πολύ όμορφο δείπνο στον καταπράσινο κήπο του Καστελλόκαμπου.

Τι ακριβώς αντικρίσαμε στην όλη αυτή βόλτα που κάναμε και τι αναλυτικά μάς παρουσιάστηκε από τον έχοντα ρόλο... ξεναγού τιμ μάνατζερ του Προμηθέα, Θανάση Σουφλιά;

- Σύγχρονο γυμναστήριο με όργανα όλων των ειδών και χώρους (σε τέσσερα επίπεδα συνολικά χωρισμένους) για αερόβια γυμναστική.

- Χώρος για εργομετρικές εξετάσεις που επιμελείται ο γυμναστής και στον οποίο υπάρχουν τα πλέον σύγχρονα (και πανάκριβα) μηχανήματα για ακριβείς μετρήσεις.

- Εξοπλισμένο ιατρείο με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα για την αντιμετώπιση και αποθεραπεία τραυματισμών, τα οποία είναι στη διάθεση των αθλητών όλο το 24ωρο.

- Σκάμμα με άμμο για ειδικές ασκήσεις των πλέον ταλαντούχων αθλητών που διαθέτει ο Προμηθέας σε όλα τα τμήματά του.

- Σύγχρονα αποδυτήρια (τέσσερα συνολικά, τα δύο για τις πιο μικρές ηλικίες), τα οποία διαθέτουν και χώρο για αποθεραπεία με πάγο, πλέον όλων των άλλων ανέσεων.

- Αίθουσα για τζακούζι και σάουνα, ενώ στα υπ’ όψιν είναι και η κατασκευή πισίνας για αποθεραπεία και μόνο.

- Αίθουσα VIP και χώρος για συσκέψεις για τα μέλη της διοίκησης και φυσικά τα... τοπ ραντεβού του Βαγγέλη Λιόλιου. Στον όλο αυτόν χώρο ουκ ολίγων τετραγωνικών μέτρων υπάρχει στην είσοδο φιλόξενο μπαρ και στο βάθος ξεχωριστό προεδρικό γραφείο, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

- Χαρακτηριστικό ότι υπάρχει ειδικό ασανσέρ, το οποίο λειτουργεί με... κωδικό που ξέρουν λίγοι και το οποίο οδηγεί απευθείας στην αίθουσα VIP!

- Μουσείο των προηγούμενων γενιών που έχει γίνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το μουσείο είναι επισκέψιμος χώρος για μαθητές δημοτικών σχολείων -και όχι μόνο- και έχει όλα τα… κομφόρ, που γυρίζουν το μυαλό στα πολύ όμορφα χρόνια του παρελθόντος.

Μάλιστα, οι φωτό που έχουν τοποθετηθεί στους τοίχους από την τότε εποχή έχουν επιλεγεί να εμφανίζουν... σκυθρωπά πρόσωπα και όχι χαρούμενα και ανέμελα, αφού όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στόχος του Προμηθέα είναι να περάσει στο μυαλό των μικρών η τότε εποχή και όχι η σύγχρονη, που είναι εντελώς διαφορετική.

Πήρε ρίσκο και... δικαιώθηκε!

Να σημειωθεί και κάτι ακόμη γύρω από το Promitheas Park. Αρχικά υπήρχαν πολλοί που έβλεπαν τη χρυσή ευκαιρία προκειμένου ο πατρινός σύλλογος να χτίσει το δικό του υπερσύγχρονο σπίτι, τη φυσική του έδρα, για να είναι σε θέση να φιλοξενεί σπουδαία παιχνίδια ακόμη και με άρωμα Ευρωλίγκας.

Όμως, και παρότι οι «πειρασμοί» ήταν πολλοί και πιεστικοί για τον ισχυρό άνδρα του Προμηθέα, δεν άφησε να τον επηρεάσουν.

Επέλεξε να ποντάρει στη μεγάλη του αγάπη και πάθος, τις μικρές ηλικίες, και να τους δώσει ένα πολύ μεγάλο κίνητρο, την κατασκευή αυτού του υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου.

Δικαιολογημένα λοιπόν το καμαρώνει για τα καλά, δίνοντας το «παρών» από την πρώτη στιγμή που λειτούργησε επί πολλές ώρες και φροντίζοντας μάλιστα για τις όποιες διορθωτικές κινήσεις παρουσιάζονται.

Μπακαλάρος: Τεράστια υγεία τα παιδιά

Ξεχωριστή αναφορά για την όλη εικόνα σε καθημερινή βάση στον Καστελλόκαμπο που σφύζει από ζωή από τα μικρά παιδιά έκανε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας, Κώστας Μπακαλάρος, που ζει και απολαμβάνει την κάθε στιγμή, όπως και όλοι στον Προμηθέα.

«Είναι μοναδικές στιγμές αυτές με τα μικρά παιδιά που συνδυάζουν μπάσκετ και διασκέδαση σε μια πολύ μεγάλη έκταση που έχει όλες τις ανέσεις.

Δουλεύουν εξαιρετικά προσεκτικά από ένα ειδικό επιτελείο προπονητών που έχει επιλεγεί για τον σκοπό αυτόν και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά διά γυμνού οφθαλμού.

Το έργο αυτό που έγινε χάρις στο μεράκι και την αγάπη του Βαγγέλη Λιόλιου είναι κάτι που θα μείνει και θα ακολουθεί εσαεί τον Προμηθέα και τον αθλητισμό γενικότερα, ένα στολίδι που παρέχει τα πάντα με ασφάλεια στον αθλητή, αφού θυμίζω ότι υπάρχει και ο ξενώνας ακριβώς δίπλα για τα παιδιά που είναι στο πρόγραμμα “Νους” και είναι σημαντικό ότι μόλις μια... σκάλα τα χωρίζει από το γήπεδο!» ήταν τα λόγια του.

Γυμνάζονται 650 παιδιά

Αξίζει να σημειωθεί και κάτι ακόμη, που έχει να κάνει με το γεγονός ότι περίπου 650 παιδιά υπάρχουν στις μικρές ηλικίες του Προμηθέα και είναι χαρακτηριστικό ότι ολοένα και η ζήτηση έχει αυξητικές τάσεις. Κάτι που αποτελεί ακόμη μια τρανή απόδειξη για το πόσο ελκυστικός είναι αυτός ο χώρος που καλύπτει μια τεράστια έκταση.