Απάντηση Λάρισας για την αποβολή από την Basket League: «Θέλετε τύπους ή ουσία;»

Η ΚΑΕ Λάρισα πήρε επίσημη θέση για την απόφαση της ΕΕΑ να την αποβάλει από το πρωτάθλημα της Basket League.

Απάντηση Λάρισας για την αποβολή από την Basket League: «Θέλετε τύπους ή ουσία;»

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε την αποβολή της Λάρισας από την Basket League και οι άνθρωποι της θεσσαλικής ομάδας πήραν επίσημη θέση, αναγνωρίζοντας το… λογιστικό λάθος τους, αλλά συμπληρώνοντας πως υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ουσιαστικά τιμωρείται μια ομάδα που ήταν εντάξει και με το παραπάνω στις υποχρεώσεις της.

ΕΕΑ: Αποβάλλει τη Λάρισα από την Basket League

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κύριοι, ας ξεκαθαρίσουμε το τοπίο για τη σημερινή περιβόητη πλέον απόφαση της ΕΕΑ, απόφαση που καταδικάζει την ομάδα μας σε υποβιβασμό.

Πρώτα από όλα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το τυπικό - λογιστικό λάθος που αποδεικνύεται μοιραίο.

Και λέμε ''τυπικό'', γιατί στην ουσία τα χρήματα που διακινήθηκαν από τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ήταν πολύ περισσότερα από τα απαιτούμενα για το μετοχικό κεφάλαιο. Χρήματα με τα οποία πληρώθηκαν προσωπικό, παίκτες και τεχνικό τιμ.

Όλα αυτά τα αποδείξαμε ενώπιον των μελών της ΕΕΑ όταν κληθήκαμε στις 2 Ιουλίου 2020, εξηγήσεις που προφορικά αποδέχτηκαν όλοι, αντιλαμβανόμενοι πως η ουσία είναι πολύ διαφορετική από την τυπική διαδικασία.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά στη χώρα μας στεκόμαστε στους τύπους και όχι στην ουσία.

Όσο για όσους προσπαθούν την… τσουβαλοποίηση και τη λασπολογία σε βάρος της ΚΑΕ Λάρισα και του μεγαλομετόχου της, η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Ριζούλη αποτελεί από μόνη της αποστομωτική απάντηση.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει και απευθύνεται στον ΕΣΑΚΕ και σε όλους τους φορείς είναι το εξής: θέλετε ή όχι μια ομάδα η οποία έχει αποδεδειγμένα πληρώσει τους πάντες, που δεν οφείλει ευρώ, που έδωσε στο πρωτάθλημα διαφορετικό ήθος και τόνο;

Γιατί πλέον το θέμα είναι ουσιαστικό και όχι τυπικό…».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας