Ρέθυμνο: Τέλος εποχής - Οριστικά στο τοπικό πρωτάθλημα!

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Καλαϊτζάκης, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Ρεθύμνου στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη.

Ρέθυμνο: Τέλος εποχής - Οριστικά στο τοπικό πρωτάθλημα!

Τέλος εποχής για το Ρέθυμνο! Η ομάδα της Κρήτης ανακοίνωσε την επόμενη μέρα και την οριστική συμμετοχή της στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Καλαϊτζάκης, μίλησε για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη διοίκηση, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θελήσει να αναλάβει τις τύχες του Ρεθύμνου, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ανακατασκευής του κλειστού «Μελίνα Μερκούρη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρεθύμνου αναφέρει:

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΚ

«Εμείς έχουμε κάνει έναν μεγάλο κύκλο επαφών. Αναφέρομαι στη διοίκηση του Ερασιτέχνη, καθώς σε εμάς πέρασε η ευθύνη μετά την απόφαση του Κωστή Ζομπανάκη να αποχωρήσει, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΚΑΕ που ήταν ενεργά. Κάναμε τη συνάντηση, κάναμε έναν κύκλο επαφών, μιλήσαμε με τον κόσμο. Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον του κόσμου και την αγάπη προς την ομάδα είναι σε συγκινητικό επίπεδο. Πλην όμως, οικονομικά δεν μπορούμε να πούμε ότι καλύπτονται οι προϋποθέσεις τις οποίες θέσαμε για να προχωρήσουμε στην κίνηση να κατέβει η ομάδα σε εθνική κατηγορία. Αυτό το κατανοούμε και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αδιαφορεί ο κόσμος για την ομάδα. Το αντίθετο, ο κόσμος είναι ιδιαίτερα πιεστικός σχετικά με το ενδιαφέρον του, πλην όμως οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν επιτρέπουν σε κανέναν να είναι όσο γαλαντόμος θα ήθελε. Εμείς με βάση τα δεδομένα που έχουμε θέσει, την εικόνα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, όπου δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε ποτέ ομάδα διαφορετική από αυτό που ο Ζομπανάκης είχε θεσπίσει σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, αυτό που λέμε και διαπιστώνουμε είναι ότι δεν μπορούμε να κατέβουμε σε εθνική κατηγορία».

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Θα στήσουμε και θα χτίσουμε μία ομάδα από το μηδέν στο τοπικό Κρήτης (σ.σ. ΕΚΑΣΚ), κρατώντας όλα τα βασικά σημεία, όπως αυτά είχαν αναπτυχθεί στην ΚΑΕ, δηλαδή το κοινωνικό πρόγραμμα “Assist”, τον εθελοντισμό, τη στήριξη των νέων παιδιών. Αυτοί θα είναι οι κυρίαρχοι στόχοι μας. Ακόμη και στο τοπικό ο στόχος θα είναι να αναδείξουμε νέα παιδιά, να δουλέψουμε με τους προπονητές το κομμάτι της ανάδειξης νέων ταλέντων. Δεν θα μπούμε δηλαδή στη διαδικασία να φτιάξουμε μία ομάδα με βετεράνους. Μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε τα παιδιά του εφηβικού, να τα στηρίξουμε και να τα προστατεύσουμε βέβαια κιόλας. Να βάλουμε κάποιους παίκτες να παίξουν, οι οποίοι θα μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το εγχείρημα και να βοηθήσουν τα νέα παιδιά. Δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα αλλά ούτε και τα όποια έμπειρα παιδιά που θα παίξουν να αναδείξουν την προσωπικότητά τους και να βάζουν 50 πόντους. Ο στόχος είναι τα νέα παιδιά που θα έρθουν όπως ο Γκιουλέας, ο Κωνσταντινίδης, ο Μανετάκης, δηλαδή τα παιδιά που θα έρθουν από το παιδικό και το εφηβικό, να βοηθηθούν από τους μεγάλους και να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές. Η επιτυχία για μας θα είναι αν αυτοί αναδείξουν αυτά τα παιδιά και τα εξελίξουν σε πρωταγωνιστές. Ήδη έχει επιστρέψει το σύνολο των παιδιών στα γήπεδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε αυτά τα παιδιά σε επαγγελματικά πρότυπα».

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

«Ο ρόλος του Χρήστου Μαραυγάκη δεν θα είναι απλώς προπονητής σε τμήματα ακαδημίας. Θα είναι προπονητής σε ένα τμήμα και υπεύθυνος για την εκγύμναση όλων των παιδιών με εξειδικευμένο πρόγραμμα. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει στο Ρέθυμνο και είναι μεγάλη μας χαρά, είναι ένα παιδί που προτού κάνει καριέρα ως προπονητής της Α1 είχε εξειδικευτεί στα αναπτυξιακά τμήματα και στις ακαδημίες. Κατά πάσα πιθανότητα θα προπονήσει την ανδρική ομάδα, αλλά θα έχει και την ευθύνη όλης της ακαδημίας μπασκετικά. Ο Γιώργος Κούμουλος δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι η ίδια η ομάδα και “στρατιώτης” της όλα αυτά τα χρόνια. Από κει και πέρα, είναι ο Δημήτρης Τσαρουχάς, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα της ομάδας, Ρεθυμνιώτης πλέον και δικό μας παιδί. Ο Γιάννης Γκιουλέας, ο οποίος ούτε αυτός χρειάζεται συστάσεις, είναι πολλά χρόνια ενεργός σε όλα τα τμήματα και “στρατιώτης”. Και είναι και ο Αντώνης Νταλιάνης και ο Γιάννης Γαβαλάκης. Επίσης, είχαμε δύο απώλειες, των Πέτρου Πολοπετράκη και Κώστα Μπαλάφα, οι οποίοι εξήγησαν πως για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους αδυνατούσαν να συνεχίσουν την προσπάθεια, αλλά η πόρτα μας παραμένει ανοιχτή και για τους δύο».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

«Βέβαια παραμένει ανοιχτό αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή στο γήπεδο. Δηλαδή εάν υπάρχει κάποιος Ρεθυμνιώτης ή μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν στις πλάτες τους αυτό το εγχείρημα και μπορούν να στηρίξουν την ομάδα σε εθνική κατηγορία έχοντας τα χρήματα, οι παραιτήσεις μας είναι στη διάθεσή τους ώστε να αναλάβουν την ομάδα. Χρόνος υπάρχει μέχρι την οριστικοποίηση των ειδικών προκηρύξεων του πρωταθλήματος, καθώς δεν έχουμε κάποια επίπτωση σε ό,τι αφορά την απόσυρσή μας από τη Β’ Εθνική. Το επαναλαμβάνουμε ότι αν υπάρξει κάποιος που ενδιαφέρεται και μπορεί να πάρει αυτό το βάρος, οι παραιτήσεις μας είναι στη διάθεσή του, αναλαμβάνει την ομάδα και εμείς εννοείται ότι θα είμαστε στο πλευρό του και θα χαρούμε ιδιαίτερα να δούμε αυτό το εγχείρημα να ευοδωθεί. Απλά οι συνθήκες είναι απόλυτα συγκεκριμένες σε ό,τι αφορά εμάς. Ο αθλητικός νόμος είναι πολύ συγκεκριμένος και σε ό,τι αφορά όλη τη λειτουργία της ερασιτεχνικής ομάδας. Ήδη η γραφειοκρατία και η τάξη που θα πρέπει να επικρατήσει σε όλες τις ομάδες είναι πολύ χρονοβόρα και επώδυνη οικονομικά. Αν κάποια στιγμή υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, η ομάδα έχει και την υποδομή και το “know how” και τα πάντα για να επιστρέψει».

ΖΗΤΗΜΑ ΓΗΠΕΔΟΥ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

«Επίσης, εννοείται ότι στους κυρίαρχους στόχους μας, εκτός από την ανάδειξη των νέων ταλέντων και το κοινωνικό πρόγραμμα, παραμένει να φτιαχτεί το γήπεδο, το οποίο προχωράει. Ο Σταύρος Καπετανάκης είναι σε συνεχή επαφή με τον δήμο Ρεθύμνου. Ο Κωστής Ζομπανάκης έχει έτοιμες τις μελέτες, η υπόσχεση του περιφερειάρχη έχει ανανεωθεί προς εμάς, ότι δηλαδή υπάρχουν τα χρήματα για να γίνει το γήπεδο. Δεν είναι εύκολο, δυστυχώς, γιατί μιλάμε για την παθογένεια του ελληνικού Δημοσίου και για ένα γήπεδο που είναι εκεί από το 1993 και είναι χωρίς άδεια. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Προσπαθεί αυτήν τη στιγμή και ο δήμος να τακτοποιήσει ό,τι χρειάζεται. Δεν θέλουμε να δικαιολογήσουμε κανέναν, αλλά είναι μια παθογένεια η οποία αντιμετωπίζεται παντού. Προσπαθεί ο δήμος να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες ώστε να είμαστε καθαροί από πλευράς νομιμότητας και χαρτιών. Ο Κωστής Ζομπανάκης παραμένει ενεργός σε αυτό το κομμάτι. Είναι στο πλευρό μας και το λέω αυτό σε απάντηση διάφορων που ακούγονται στο παρασκήνιο. Στο κομμάτι των παιδιών και της συνέχισης όλων αυτών των δραστηριοτήτων παραμένει ενεργός και οικονομικά».

ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ «ASSIST»

«Το όνομα θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή “Ρέθυμνο Cretan Kings”. Είναι αδόκιμο διότι το καταστατικό του Ερασιτέχνη λέει “Ρέθυμνο”, αλλά έτσι μας ξέρουν και έτσι θα παίζουμε. Δεν νομίζω ότι πειράζουμε κανέναν. Αν θέλεις, είναι και υποχρέωσή μας απέναντι σε αυτή την προσπάθεια, γιατί και ο Ερασιτέχνης αν έχει φτάσει σε ένα επίπεδο και έχει προσελκύσει τόσα παιδιά, σε μεγάλο βαθμό το οφείλει στην ανδρική ομάδα. Είμαστε σε συνεργασία με τον δήμο. Το “Assist” θα επεκταθεί και σε άλλα σχολεία και στην ενδοχώρα, απλά ό,τι γίνει θα γίνει βήμα βήμα και βλέποντας τις νέες προϋποθέσεις που ισχύουν με την πανδημία».

ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΣΤΟΝ ΖΟΜΠΑΝΑΚΗ

«Φυσικά, εξακολουθούμε να λέμε ευχαριστώ στον Κωστή Ζομπανάκη, ο οποίος κράτησε ζωντανό το όνειρο για 12 χρόνια. Αυτή είναι η κοινή θέση όλων μας. Δεν νιώθουμε να πούμε κάτι διαφορετικό για αυτόν τον άνθρωπο. Δώδεκα χρόνια το κράτησε ολοζώντανο. Η ΚΑΕ διαλύεται, καθώς δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει ανενεργό το ΑΦΜ. Αυτό γίνεται μονάχα σε περιπτώσεις που υπάρχουν χρέη. Ο Ζομπανάκης δεν έχει αφήσει ως υποχρέωση ούτε ένα ευρώ. Είναι άψογος σε όλα. Άρα δεν υπάρχει λόγος να μείνει ανενεργό. Από τη στιγμή που γίνεται το γήπεδο και οι συνθήκες γίνουν τέτοιες που επιτρέψουν να επιστρέψουμε στην Α1, είναι θέμα πέντε ημερών να αποκτήσεις καινούργιο ΑΦΜ και να δημιουργήσεις μια ΚΑΕ. Μακάρι να φτάσει αυτή η ώρα και θα το ενεργοποιήσουμε σε χρόνο dt. Ακόμα και σε αυτό το κομμάτι ο άνθρωπος αυτός είναι κάτι παραπάνω από κύριος».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας