Στον τελικό με non call η ΑΕΚ

Στον τελικό της FIBA Champions League προκρίθηκε η ΑΕΚ που κέρδισε τη Μούρθια στο ΟΑΚΑ με 77-75.

Στον τελικό με non call η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπροστά στο κοινό της δυσκολεύτηκε όμως τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στους Ισπανούς που της έβαλαν αρκετά δύσκολα. Οι παίκτες της Μούρθια διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην τελευταία φάση εκεί όπου ζήτησαν φάουλ σε νεκρό χρόνο που θα τους έστελνε στη γραμμή των βολών. Πρωταγωνιστής ήταν ο Αγκούστο Λίμα, ο οποίος ζήτησε φάουλ που δεν του δόθηκε.

Στη συνέχεια ο ίδιος και οι συμπαίκτες του περικύκλωσαν τους διαιτητές της αναμέτρησης και διαμαρτυρήθηκαν σε πολύ έντονο ύφος, ενώ σε κάποιο σημείο η κατάσταση έδειχνε να έχει ξεφύγει. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν εκείνος που μπήκε στη μέση και χώρισε τους παίκτες της Μούρθια από τους διαιτητές.

Μάνι Χάρις, Κέβιν Πάντερ και Ντούσαν Σάκοτα ήταν οι κορυφαίοι του παρκέ και όποτε οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύτηκαν κατάφερναν να βρίσκουν λύσεις και να δίνουν σκορ στην ΑΕΚ.

Αυτός είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός των κιτρινόμαυρων μετά το 2000 όταν και είχαν κατακτήσει το Σαπόρτα.

Η ΑΕΚ στον τελικό θα αντιμετωπίσει τη Μονακό που νωρίτερα κέρδισε την Λούντβιχσμπουργκ και πήρε το πρώτο εισιτήριο.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκριν 7, Χάρις 20 (9/13 δίποντα), Τζέιμς 6 (1), Σάκοτα 15 (2), Ξανθόπουλος, Χάντερ, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 3 (1), Μαυροειδής 9, Πάντερ 16 (4), Βασιλόπουλος 1.

ΜΟΥΡΘΙΑ (Ναβάρο): Χάνα 17 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Λίμα 4, Όλεσον 10 (1), Ρόχας 8 (12 ριμπάουντ), Τούμπα 5, Αντέλο, Μπενίτε 19 (3), Κλουφ, Σόκο 12 (8 ριμπάουντ)