Γιατράς: «Ας γίνει ό,τι θέλει ο Θεός»

Οι δηλώσεις του προπονητή του Προμηθέα μετά τη μεγάλη νίκη επί της Τενερίφης.

Γιατράς: «Ας γίνει ό,τι θέλει ο Θεός»

Ο Μάκης Γιατράς μετά τη μεγάλη νίκη του Προμηθέα δήλωσε: «Σήμερα κάναμε καταπληκτική εμφάνιση. Και όλα αυτά παρά τις απουσίες βασικών μας παικτών, οι οποίες μάλιστα ήταν της τελευταίας στιγμής. Όλα τα παιδιά βοήθησαν και έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους. Παλέψαμε για κάθε κατοχή και τα δώσαμε όλα. Είναι ίσως η μεγαλύτερη νίκη στην Ιστορία μας.

Ευχαριστούμε τον κόσμο γιατί γέμισε το γήπεδο και μας έδωσε τρομερή ενέργεια, κάνοντάς μας να πιστέψουμε στη νίκη. Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε πάλι στην έδρα μας σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Κερδίσαμε, όμως τίποτα δεν τελείωσε. Απομένει ένα ακόμη παιχνίδι. Σε τέτοιες σειρές υπάρχουν ομάδες που έχουν κερδίσει στον πρώτο αγώνα με 25 πόντους διαφορά και έχουν αποκλειστεί. Επίσης, υπάρχουν ομάδες που έχουν κερδίσει εκτός έδρας και έχουν αποκλειστεί και αυτές.

Η Τενερίφη είναι μεγάλο κλαμπ και θέλει σεβασμό και προσοχή. Θα πάμε για τη νίκη όπως σε κάθε μας παιχνίδι και ας γίνει ό,τι θέλει ο Θεός. Νιώθω περήφανος για όλους τους παίκτες μου. Δεν ξέρω τι γίνεται μετά από τις διακοπές των επίσημων υποχρεώσεών μας. Πέρσι είχαν τραυματιστεί ο Μιλόσεβιτς και ο Φαγιέ, φέτος τραυματίστηκαν ο Χολ, ο Μπράουν σε μια φάση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και δεχτήκαμε και τεχνική ποινή και ο Λίποβι που σήμερα έπαιξε τραυματίας.

Ο Σαλούστρος και ο Γκίκας είναι δυο παιδιά που έδωσαν και την ψυχή τους όπως και οι υπόλοιποι παίκτες μου. Είναι διεθνείς και τους πιστεύω. Πιστεύω στις ομάδες. Το ότι κέρδισα τον Βιντορέτα που έχει θητεία στην Ευρωλίγκα δεν το σκέφτομαι καν. Η ομάδα κερδίζει. Και εγώ εκπροσωπώ όλο το staff του Προμηθέα. Όλα τα παιδιά κάνουν εξαιρετική δουλειά. Αγαπάμε το μπάσκετ».

Ο προπονητής της Τενερίφης, Τιξούς Βιδορέτα είπε: ««Καταρχήν, συγχαρητήρια στον Προμηθέα και στον κόουτς για τη δουλειά που κάνουν, αλλά και στους φίλους της πατρινής ομάδας για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Ο αντίπαλός μας ήταν πολύ καλός στο α΄ ημίχρονο και είχε προετοιμαστεί πολύ καλά για το παιχνίδι, ενώ εμείς ήμασταν κακοί. Είχαμε ευκαιρίες να μειώσουμε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, το καταφέραμε μια φορά, όμως στο τέλος κάναμε λάθος άμυνα πάνω στον Γκίκα και δεχτήκαμε τρίποντο. Πλέον, ο Προμηθέας είναι το φαβορί για την πρόκριση. Ο καθοριστικός παράγοντας ενόψει του επαναληπτικού θα είναι η άμυνα. Σήμερα κάναμε πολλά χαζά λάθη ειδικά μέσα στην ρακέτα. Σίγουρα θα έχουμε καλύτερη απόδοση μπροστά στο κοινό μας. Ξέρω την ομάδα μου».