ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Πρώτος μέρος στους «16» του BCL (19:30)

Σε ρυθμούς Basketball Champions League κινείται το ελληνικό μπάσκετ, με την ευρωπαϊκή «μάχη» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, στην Πυλαία, να συγκεντρώνει τα βλέμματα απόψε (5/3, 19:30).

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Πρώτος μέρος στους «16» του BCL (19:30)

Αύριο , στο πλαίσιο των Α΄ αγώνων για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, ο Προμηθέας Πατρών υποδέχεται την ισπανική Τενερίφη, στο «Δημήτρης Τόφαλος», στις 19:30. Οι αγώνες είναι διπλοί, με τους δεύτερους αγώνες να διεξάγονται στις 13 Μαρτίου, σε ΟΑΚΑ και "Santiago Martin Arena" στο Σαν Κριστόμπαλ δε λα Λαγούνα της Τενερίφης αντίστοιχα.

Παπαθεοδώρου: «Είμαστε έτοιμοι για τις νέες προκλήσεις»

Δύσκολη αποστολή έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέναντι στην κάτοχο του τίτλου την περασμένη σεζόν, ΑΕΚ, αλλά και 1η του 3ου γκουπ (12-2) στη φάση των ομίλων αυτή τη σεζόν. O ΠΑΟΚ, που τερμάτισε 4ος στον 2ο όμιλο (8-6), θα έχει... οδηγό την πρόσφατη αναμέτρηση με την ΑΕΚ, για την Α1, όταν επικράτησε με 88-79 της Ένωσης, για την 15η αγωνιστική, στις 26 Ιανουαρίου. Στην Αθήνα, όμως, για τη 2η αγωνιστική, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ηττηθεί με 91-71 από τους «κιτρινόμαυρους». Ο ΠΑΟΚ ακολουθεί από απόσταση ενός βαθμού την ΑΕΚ, στον πίνακα της βαθμολογίας στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ είχε αποκλείσει την Ένωση στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 82-80 στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, προηγείται με 2-1 της ΑΕΚ σε τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι παίκτες του γνωρίζουν πως δεν παίζει ρόλο τι έχει συμβεί σε άλλες διοργανώσεις, παρά μόνο πώς θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ, στις δύο αυτές «μάχες» απέναντι στην ΑΕΚ. Ήδη, από την Κυριακή (3/3), στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ ενσωματώθηκε ο Ουίλιαμ Χάτσερ, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στη νίκη επί του Χολαργού (80-73) το περασμένο Σάββατο (2/3). Ο Παπαθεοδώρου ανέλυσε με χρήση βίντεο την επομένη του αγώνα με το Χολαργό, την ΑΕΚ, στους παίκτες του και ακολούθησε προπόνηση τακτικής, κάτι που θα συμβεί και τη Δευτέρα (4/3).

Χθες το βράδυ ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη η αποστολή της ΑΕΚ και θα προπονηθεί στο PAOK Sports Arena σήμερα το πρωί . O Λούκα Μπάνκι και οι παίκτες του πανηγύρισαν μία επιβλητική νίκη επί της τρίτης ελληνικής ομάδας που συνεχίζει στο Basketball Champions League, του Προμηθέα Πατρών. Η Ένωση επικράτησε με 83-62 των Αχαιών το Σάββατο (2/3), στο ΟΑΚΑ, καλύπτοντας και τη διαφορά των 10 πόντων (79-69) με την οποία είχε ηττηθεί στην Πάτρα, στην 4η αγωνιστική της Basket League. Στο ματς με τον Προμηθέα το περασμένο Σάββατο (2/3), οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με τους φιλάθλους τους την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Τόσο ο Ντούσαν Σάκοτα, όσο και οι Γιόνας Ματσιούλις και Γιώργος Τσαλμπούρης που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών πήραν χρόνο απέναντι στον Προμηθέα και υπολογίζονται από τον Λούκα Μπάνκι. Αντίθετα, εκτός έμειναν οι Βασίλης Ξανθόπουλος και Βασίλης Καββαδάς.

Ο 4ος του 4ου ομίλου (8-6), Προμηθέας Πατρών, υποδέχεται την 1η του 2ου ομίλου Τενερίφη (12-2) στην κανονική περίοδο, αύριο (19:30). Για το κοινό της Πάτρας, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί μεγάλη μπασκετική βραδιά, καθώς αυτός είναι ο πρώτος ευρωπαϊκό αγώνας του Προμηθέα σε νοκ-άουτ φάση στην ιστορία του. Η ισπανική ομάδα δεν είναι... τυχαία, καθώς κατέκτησε το Basketball Champions League, αλλά και το Διηπειρωτικό Κυπέλλο το 2017.

O τεχνικός των Αχαιών, Μάκης Γιατράς, είδε τους Λίποβι και Μπράουν να αποχωρούν από τον αγώνα με την ΑΕΚ το Σάββατο (2/3) τραυματισμένοι και υπάρχει αγωνία για το αν θα καταφέρουν να συμμετάσχουν στο κρίσιμο πρώτο ματς με τους Ισπανούς. «Είναι η πρώτη φορά μας στην Ευρώπη. Η πρόκριση στους "16" είναι μεγάλη επιτυχία. Θα μπούμε στο γήπεδο και θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Ξέρουμε με ποια ομάδα παίζουμε, η Τενερίφη είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι δύο παιχνίδια, 80 λεπτά συνολικά και χρειάζεται υπομονή. Σίγουρα δεν έχουμε την εμπειρία, αλλά έχουμε δίψα και πάθος και πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε να βάλουμε δύσκολα στην Τενερίφη και γιατί να μην περάσουμε και στην επόμενη φάση», δήλωσε ο τεχνικός του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, για τη «μάχη» με την ομάδα του Τσους Βιντορέτα.

Στους «8» της διοργάνωσης, ο νικητής του ντέρμπι «Δικεφάλων» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπάνβιτ (Τουρκία), ενώ ο νικητής της αναμέτρησης Προμηθέας Πατρών-Τενερίφη (Ισπανία) θα βρει απέναντί του το νικητή του ζευγαριού Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)-Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ).

Η προημιτελική φάση του Basketball Champions League θα αρχίσει στις 26/27 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 2/3 Απριλίου. Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν από τους «8», θα διεκδικήσουν το τρόπαιο σε φάιναλ φορ, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 3-5 Μαϊου. Μέχρι στιγμής, η FIBA δεν έχει ανακοινώσει την πόλη διεξαγωγής της καταληκτικής φάσης, κάτι που θα γίνει γνωστό στις αρχές Απριλίου. Θα διενεργηθεί νέα κλήρωση που θα καθορίσει τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Τα ζευγάρια της φάσης των "16" (πλέι οφ) του Basketball Champions League έχουν ως εξής:

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» - Α΄ ΑΓΩΝΕΣ (5-6/3/2019)
Τρίτη, 5 Μαρτίου
5. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 19:30
4. Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Βενέτσια (Ιταλία)
7. Λε Μαν (Γαλλία)-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)

Τετάρτη, 6 Μαρτίου
6. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ-Τενερίφη (Ισπανία)
3. Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)-Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)
1. Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπάνβιτ (Τουρκία)
8. Αντβέρπ (Βέλγιο)-Μούρθια (Ισπανία)
2. Ναντέρ (Γαλλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)


* Οι Β΄ αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 12-13/3.

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης (πλέι οφ) του Basketball Champions League έχουν ως εξής:


1-5

2-7

3-6

4-8