Μπάνκι: Όταν βλέπω χαρούμενο τον κόσμο της ΑΕΚ, χαρούμενος και εγώ

Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ μετά την πρόκριση στον τελικό του Διηπειρωτικού είπε τα εξής

Μπάνκι: Όταν βλέπω χαρούμενο τον κόσμο της ΑΕΚ, χαρούμενος και εγώ

O Λούκα Μπάνκι μετά την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Διηπειρωτικού, είπε: «Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που προσέγγισαν το παιχνίδι οι παίκτες μου πνευματικά και αγωνιστικά. Βρήκαμε ενέργεια κόντρα σε μια αθλητική ομάδα, αλλά η ομάδα έκανε καλή δουλειά. Χρησιμοποιήσαμε 12 παίκτες στο πρώτο ημίχρονο και σκόραραν οι 11 εξ αυτών. Είναι η σωστή εικόνα να προσεγγίσεις αυτή τη διοργάνωση. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να παλέψεις για το τρόπαιο την Κυριακή».

Για την παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ, ο Ιταλός τεχνικός τόνισε: «Είναι η πρώτη μου σεζόν στην ΑΕΚ. Είμαι αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση από την πρώτη μέρα. Είναι μέρος της ταυτότητας της ΑΕΚ. Είναι κάτι που μας κάνει περήφανους και μας δίνει κίνητρο να τους κάνουμε χαρούμενους. Υπάρχουν παντού Έλληνες, όπως και Ιταλοί. Το ξέρουμε αυτό. Όπου πάμε έχουμε κόσμο να στηρίζει την ομάδα. Παίξαμε 7 παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη, ανεξάρτητα την απόσταση υπήρχε πάντα κόσμος της ομάδας. Αυτός είναι ο τρόπος να την στηρίξουν. Κάποιοι είναι από την Βραζιλία, την Λατινική Αμερική, την Ευρώπη. Είναι κάτι μοναδικό, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι οικείο για την χώρα μου. Όταν βλέπουν την ΑΕΚ να παίζει θέλουν να την βλέπουν. Είμαι χαρούμενος όταν τους βλέπω χαρούμενους».

Για τον αντίπαλο στον μεγάλο τελικό: «Δεν έχω μεγάλη γνώση για τους αντιπάλους. Η Φλαμένγκο παίζει στην έδρα της και έχει τον κόσμο της. Προετοιμαστήκαμε να είμαστε εδώ και να αντιμετωπίσουμε 3 καλές ομάδες. Η ομάδα θα είναι έτοιμη να παίξει καλά, ανεξάρτητα τον αντίπαλο».