Χήνας: «Δεν είναι αντισημιτική ομάδα η ΑΕΚ»

Ο General Manager της ΑΕΚΓιώργος Χήνας, μιλώντας σε Μέσο του Ισραήλ αποκάλυψε πως οι δράστες των επεισοδίων στο κλειστό των Λιοσίων έχουν ταυτοποιηθεί και τα ονόματά τους έχουν δοθεί στις Αρχές.

Χήνας: «Δεν είναι αντισημιτική ομάδα η ΑΕΚ»

Για τα επεισόδια στο κλειστό των Λιοσίων πριν την έναρξη του αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ για το Basketball Champions League μίλησε σε Μέσο του Ισραήλ ο General Manager της Ένωσης, Γιώργος Χήνας.

Ο GM της ΑΕΚ μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως οι δράστες των επεισοδίων έχουν ταυτοποιηθεί από τις κάμερες ασφαλείας και τα ονόματά τους έχουν δοθεί στις Αρχές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Χήνας:

Για το αν περίμενε να γίνουν επεισόδια:

«Ήταν μεγάλη έκπληξη για μας όσα έγιναν στο δεύτερο παιχνίδι γιατί είχαμε συναντηθεί με τις αρχές και είχαμε κάνει και δύο συναντήσεις με τους υπεύθυνους ασφαλείας της Χάποελ. Δεν περιμέναμε να γίνει κάτι τέτοιο. Είχαμε κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να μη συμβούν επεισόδια»

Για το αν έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας:

«Όχι. Κατανοώ τον εκνευρισμό από πλευράς Χάποελ, αλλά ελέγξαμε την κατάσταση και τα επεισόδια σταμάτησαν στο ημίχρονο, οπότε δεν θεωρώ πως επηρέασαν την έκβαση του αγώνα»

Για τις κινήσεις που έκανε η ΑΕΚ για να βρεθούν οι δράστες:

«Το πρώτο είναι η ταυτοποίησή τους από τις κάμερες μέσα στο γήπεδο. Μετά δώσαμε τα ονόματά τους στις αρχές για να συνεχιστεί η διαδικασία».

Για τη θέση της Χάποελ πως θα κάνει ένσταση για τον αγώνα:

«Είναι δικαίωμά τους. Δεν θεωρώ πως έχει βάσει αυτό το αίτημα, αλλά δεν θα το κρίνουμε εμείς αυτό. Θα το κρίνει η FIBA»

Για το αν ήρθε σε επαφή με ανθρώπους της Χάποελ μετά τα επεισόδια:

«Ναι, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε. Ξαναλέω, καταλαβαίνω τη δυσαρέσκειά τους. Άλλωστε μιλάμε για αθλητισμό και όχι για πόλεμο».

Για το αν θέλει να στείλει μήνυμα στον κόσμο της Χάποελ:

«Προς όσους τραυματίστηκαν αλλά και όλους όσοι ήρθαν να δουν τον αγώνα, επαναλαμβάνω πως η ΑΕΚ δεν είναι αντισημιτικός σύλλογος, ούτε είναι κατά του Ισραήλ. Δεν είναι δίκαιο να τσουβαλιάζουμε όλους τους φίλους της ΑΕΚ εξαιτίας της συμπεριφοράς λίγων. Εμείς δεν έχουμε καμία κακή πρόθεση απέναντι στο Ισραήλ ή την Χάποελ. Λυπάμαι πολύ για όσα πέρασαν».

Για την έρευνα της FIBA:

«Έχουν αρχίσει πειθαρχική διαδικασία και έχουν αναθέσει την υπόθεση σε έναν δικαστή».

Για το πώς αντιμετωπίζει η ΑΕΚ τα επεισόδια:

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά. Είχαμε ένα αντίστοιχο στην αρχή της σεζόν με Ιταλούς οπαδούς. Εμείς προσπαθούμε να ταυτοποιήσουμε τους ταραξίες και να τους βρει η αστυνομία. Τα υπόλοιπα είναι θέμα των αρχών. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».

Για το αν υπάρχει φόβος για το ταξίδι στα Ιεροσόλυμα:

«Όχι! Πραγματικά όχι».