ΑΕΚ: «Δυναμιτίζει το κλίμα η Χάποελ - Έδωσαν τον αριθμό κινητού του Μίτσελ σε οπαδούς τους»

H διοίκηση της ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη Χάποελ Ιερουσαλήμ για προώθηση της βίας, ενώ καταγγέλλει πως η ισραηλινή ομάδα έδωσε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του Ακίλ Μίτσελ σε οπαδούς της, οι οποίοι του στέλνουν απειλητικά μηνύματα.

ΑΕΚ: «Δυναμιτίζει το κλίμα η Χάποελ - Έδωσαν τον αριθμό κινητού του Μίτσελ σε οπαδούς τους»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Δυστυχώς, η συγκυρία δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Συνεπώς, σας παρακαλώ κάνετε χρήση των παρακάτω, προς διευκόλυνση και όσων ευλόγως μας στέλνουν μηνύματα ή κλήσεις τις τελευταίες ώρες. Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα της άλλης πλευράς και παρά την καλή μας πρόθεση, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1) Η διοίκηση της Χάποελ και οι οπαδοί της στον αγώνα των Ανω Λιοσίων δεν τήρησαν τους κανόνες ασφαλείας για τους οποίους είχαν ενημερωθεί πολύ καιρό πριν, ενώ δεν σεβάστηκαν τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη σύσκεψη των Μέτρων Τάξης με την Αστυνομία. Η καθυστερημένη άφιξή τους στο Γήπεδο (μπήκαν σ’ αυτό στις 16:50, αντί για τις 15:30), προκάλεσε πρόβλημα στο σχέδιο ασφαλείας και έτσι ο έλεγχος στις εισόδους ήταν πλημμελής.

2) Οι οπαδοί τη Χάποελ έφτιαξαν και φορούσαν ένα μπλουζάκι με τον Παρθενώνα βαμμένο κόκκινο με το μήνυμα «ATHENS IS RED», ενώ αυτοκόλλητα με το ίδιο μήνυμα γέμισαν το Κλειστό μας. Το «μήνυμα» για τον Παρθενώνα συνιστά βεβήλωση εθνικού/ιστορικού μνημείου και προφανώς προκάλεσε οργή στους Έλληνες οπαδούς. Φανταστείτε τι διπλωματικό επεισόδιο θα είχε προκληθεί αν είχαν φτιάξει ανάλογο μπλουζάκι οι οπαδοί της ΑΕΚ με κάποιο ιστορικό μνημείο του Ισραήλ βαμμένο στα κιτρινόμαυρα. Το συγκεκριμένο «μήνυμα» έπαιζε και στα σόσιαλ Μίντια της Χάποελ ημέρες πριν από το ματς αλλά δεν το κάναμε χρήση, ούτε απαντήσαμε, ακριβώς για να μην προκαλέσουμε. Αυταπόδεικτο αυτό. Ο καθένας μπορεί να το βρει. Και βρίσκουμε και το μπελά μας; Κάπου έλεος!

3) Οι οπαδοί της Χάποελ πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο το καπνογόνο που τους είχαν πετάξει πρώτα οι προβοκάτορες χούλιγκανς/εισβολείς, ενώ θα μπορούσαν απλά να το αφήσουν να σβήσει. Ετσι διακινδύνευσαν τη σωματική ακεραιότητα αθλητών/διαιτητών κλπ αφού το καπνογόνο έσκασε στο παρκέ. Παράλληλα, πέταξαν μπουκάλια με νερό και κέρματα στις οικογένειες που κάθονταν στο από κάτω διάζωμα.

4) Η διοίκηση της Χάποελ (η ίδια, που επιμένει σε κηρύγματα κατά της τρομοκρατίας και κατά της βίας) α) ανέβασε ένα promo video για τον αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης, όπου παρακινεί τον κόσμο της ν’ ανοίξει της πύλες της κολάσεως, προωθώντας έτσι τη βία και αδιαφορώντας για τη σωματική ακεραιότητα της ομάδας μας. β) έδωσε τον προσωπικό αριθμό του κινητού του Μίτσελ στους οπαδούς της (!!!), οι οποίοι εδώ και ημέρες του στέλνουν μηνύματα μίσους απειλώντας τον για το τρίτο ματς...

5) Οι VIP προσκεκλημένοι της Χάποελ, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα χειρονομούσαν και έβριζαν τις οικογένειες των παικτών της ΑΕΚ, που κάθονταν δίπλα τους. Υπενθυμίζουμε, ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ/εκδρομείς στο πρώτο ματς, στα Ιεροσόλυμα, δεν προκάλεσαν το παραμικρό.

Σε κάθε περίπτωση, ενώ εμείς προσπαθούμε να ηρεμήσουμε την κατάσταση μέσω της ανακοίνωσής μας, αναλαμβάνοντας ό,τι είναι ν’ αναλάβουμε, αλλά και μέσω δύο συνεντεύξεών μας σε ισραηλινά Μέσα, η Χάποελ συνεχίζει καθημερινά να δυναμιτίζει το κλίμα έχοντας ως μόνο στόχο την πόλωση και τον εκφοβισμό της ομάδας μας και των διαιτητών ενόψει του 3ου αγώνα».