Λυκογιάννης: «Χωρίς άμυνα ο ΠΑΟΚ δεν έχει τύχη με Σάσαρι»

Για την επόμενη αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο FIBA Champions League, Ντιναμό Σάσαρι, μίλησε ο  Άρης Λυκογιάννης.

Λυκογιάννης: «Χωρίς άμυνα ο ΠΑΟΚ δεν έχει τύχη με Σάσαρι»

Τη Ντιναμό Σάσαρι υποδέχεται αύριο Τετάρτη (19/10, 7:30μμ) στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του BCL, ευελπιστώντας να πετύχει την πρώτη του νίκη φέτος στη διοργάνωση.

Ο κόουτς του «Δικεφάλου του Βορρά», Άρης Λυκογιάννης, μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας του και για το τι έχει να περιμένει από την ιταλική ομάδα, δίνοντας παράλληλα και την είδηση ότι έχει μπει κανονικά στις προπονήσεις ο Ρένφρο και λογικά θα παίξει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Το διάβασμα της Σάσαρι: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, η οποία θεωρώ ότι σε ατομικά χαρακτηριστικά, έχει εφάμιλλο ταλέντο ή και μεγαλύτερο από τη Ντιζόν. Είναι όμως μια ομάδα η οποία στο πέντε εναντίον πέντε, παίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο και δεν τον αλλάζει. Δεν προσαρμόζεται πολύ εύκολα. Είναι κλασσική ιταλική ομάδα, που της αρέσουν οι γρήγορες επιθέσεις, προσπαθεί να χτυπήσει στα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα. Έχει πολύ μεγάλη δύναμη στη ρακέτα με την παρουσία του Ονουάκου. Διαθέτει παίκτες οι οποίοι είναι πάρα πολύ αξιόπιστοι σουτέρ και υπάρχει και εμπειρία, τουλάχιστον όσον αφορά το ιταλικό στοιχείο, με παιδιά μεγάλα σε ηλικία, όπως ο Τζεντίλε, ο Κέζα ο τρίτος πλέι μέικερ. Έκαναν και μία αλλαγή σε ξένο παίκτη, λόγω του τραυματισμού του Ντόου. Ήρθε ο Νίκολιτς που είναι ένα παιγμένο παιδί. Είναι ομάδα που έχει ποιότητα. Είναι ένα κομβικό παιχνίδι για εμάς. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τύχη στη διοργάνωση, πρέπει να κερδίσουμε».

Για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ: «Επιλέξαμε την Κυριακή (16/10), να δώσουμε ρεπό στην ομάδα, σε μια προσπάθεια να είμαστε πιο φρέσκοι. Κάναμε δύο προπονήσεις τη Δευτέρα (17/10). Ο Ρένφρο έχει μπει από χθες το απόγευμα και εφόσον κάνει προπόνηση και σήμερα, θεωρώ ότι θα είναι εντάξει. Ενεργειακά, πιστεύω πως είμαστε καλά. Δε βλέπω κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Το θέμα είναι να δείξουμε ωριμότητα και να έχουμε σταθερότητα για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, γιατί στο BCL, την παραμικρή χαλάρωση, το παραμικρό λάθος, οι ομάδες το τιμωρούν αμέσως. Αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με κάποιες ομάδες στην ελληνική λίγκα. Αν περάσεις ένα χρονικό διάστημα τριών-τεσσάρων-πέντε λεπτών, που θα είσαι ανεπαρκής, τότε κυνηγάς και δεν είναι εύκολη η επιστροφή. Η δική μας ομάδα, αν δεν παίξει άμυνα δεν έχει τύχη. Αυτό πρέπει να είναι το εφαλτήριο για οποιαδήποτε προσπάθεια. Η Σάσαρι είναι ομάδα που πάει ψηλά τα σκορ, οπότε αν θέλουμε να έχουμε κάποια τύχη για να κερδίσουμε, πρέπει να την κρατήσουμε χαμηλά. Σαφέστατα, όμως, πρέπει να είμαστε αποδοτικοί και στην επίθεση, γιατί όπως είδαμε και στο ματς με την Ντιζόν, την κρατήσαμε πολύ χαμηλά, αλλά επιθετικά, ήμασταν κι σε κακό βράδυ, οπότε δε μπορέσαμε να κερδίσουμε».