Βασιλόπουλος: «Δεν έχουμε δικαίωμα να χαλαρώσουμε ούτε δευτερόλεπτο»

Ο αρχηγός του Περιστερίου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, έδωσε το στίγμα της νοοτροπίας με την οποία θα προσεγγίσουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τον κομβικό αυριανό (26/1) αγώνα με τη VEF Ρίγα στη Λετονία για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League.

Βασιλόπουλος: «Δεν έχουμε δικαίωμα να χαλαρώσουμε ούτε δευτερόλεπτο»

Κατάθεση ψυχής είναι αποφασισμένοι να κάνουν οι παίκτες του Περιστερίου στη δύσκολη αποστολή που έχουν στη Λετονία με αντίπαλο τη VEF Ρίγα αύριο (26/1, 19:30, ΕΡΤ 3).

Η ευρωπαϊκή υποχρέωση των «κυανοκίτρινων» εντάσσεται στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων στο Basketball Champions League.

Το Περιστέρι χρειάζεται απαραιτήτως νίκη με διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων πόντων προκειμένου να καλύψει την ήττα (81-84) του πρώτου γύρου, να προσπεράσει τη Ρίγα στην ισοβαθμία και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο τεχνικός της ομάδας των δυτικών προαστίων Αργύρης Πεδουλάκης δεν υπολογίζει για το παιχνίδι με τους Λετονούς τους Χόρχε Γκουτιέρες και Τζέιμς Γούνταρντ, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή τη φάση του BCL. Αντίθετα, κανονικά ταξίδεψαν με την αποστολή και υπολογίζονται οι Ράιαν Χάροου και Γιάννης Μπουρούσης.

Ο αρχηγός του ΓΣΠ, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, δήλωσε ενόψει της σημαντικής αναμέτρησης που θα κρίνει τη συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού της ελληνικής ομάδας: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που μας βρίσκει σε μια περίεργη φάση. Οι δύο ξένοι που αποκτήθηκαν (σ.σ. Γκουτιέρες και Γούνταρντ) δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ο Μπουρούσης και ο Χάροου θα παίξουν χωρίς να έχουν κάνει προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες, αλλά στην τελική είναι ένα παιχνίδι όπου το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία είναι η τακτική. Το πιο σημαντικό είναι ποιος το θέλει πιο πολύ και ποιος θα παίξει πιο σκληρά».

Καταλήγοντας, είπε: «Και το πιο σημαντικό είναι ποιος θα καταφέρει να αντιδράσει καλύτερα κάτω από την πίεση. Είναι ένα παιχνίδι όπου δεν έχουμε δικαίωμα να χαλαρώσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο».

Η βαθμολογία του Ε' ομίλου

(Σε 5 αγώνες)

1. Στρασμπούρ 9

2. VEF Ρίγα 8

3. Περιστέρι 7

4. Ρίτας Βίλνιους 6