Ολυμπιακός: Πιάνει λιμάνι ο Άαρον Χάρισον! (vid)

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Άαρον Χάρισον. Ποιος είναι ο Αμερικανός σκόρερ.

Ολυμπιακός: Πιάνει λιμάνι ο Άαρον Χάρισον! (vid)

Αίσιο τέλος είχε για τον Ολυμπιακό η υπόθεση της απόκτησης του Άαρον Χάρισον, τον οποίο είχε ξεχωρίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας ως μια περίπτωση «value for money», πιστεύοντας ακράδαντα ότι μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη-πρωταγωνιστή.

Για τον Αμερικανό σκόρερ είχαν δείξει ενδιαφέρον τόσο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όσο και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αλλά ο Ολυμπιακός απέκτησε σημαντικό προβάδισμα έναντι των δύο ρωσικών ομάδων τις τελευταίες ώρες και έκανε τον παίκτη δικό του.

Αυτό που απομένει είναι η ανακοίνωση της συμφωνίας, κάτι που πιθανολογείται ότι θα γίνει εντός της εβδομάδας.

Πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις παικτών που έχουν δείξει το ταλέντο τους στις μικρότερες λίγκες και εμφανίζονται έτοιμοι να ξεχωρίσουν στο κορυφαίο επίπεδο. Συνδυάζει ταλέντο και προσιτό κασέ και για αυτό τον λόγο έχουν ενδιαφερθεί για εκείνον αρκετές ομάδες.

Είναι 25 ετών (28/10/1994), σουτέρ (1,98 μ. ύψος) από τις ΗΠΑ, ο οποίος την τελευταία διετία αγωνίστηκε στη Γαλατασαράι. Γενικότερα ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» έχει σε εκτίμηση το τουρκικό πρωτάθλημα, το θεωρεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και έχει την άποψη ότι στη συγκεκριμένη λίγκα υπάρχουν αρκετά... λαβράκια.

Στη σεζόν φέτος στο τουρκικό πρωτάθλημα μέτρησε 12,8 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ και 1,8 κλεψίματα ανά αγώνα, έχοντας αρκετά παιχνίδια όπου γέμιζε τη στατιστική του. Όσον αφορά το Eurocup με τη Γαλατασαράι, ο εξαιρετικός Άαρον Χάρισον, ο οποίος διαθέτει έφεση στο σκορ και καλό σουτ από την περιφέρεια, μέτρησε 15,9 πόντους (37,9% τρίποντα), 2,9 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 1,1 κλέψιμο, παίζοντας σε 16 ματς, σε όλα βασικός.