Ολυμπιακός: Άνοιξε ο δρόμος για Σλούκα, ο «κλεισμένος» Τζένκινς και το «λαβράκι» Χάρισον

Η Φενέρμπαχτσε ενημέρωσε πως όποιος παίκτης δεν δεχτεί μείωση, μπορεί να φύγει και ο Κώστας Σλούκας χαμογελά. Ο Τσαρλς Τζένκινς που έπιασε... λιμάνι και το «λαβράκι» Άαρον Χάρισον.

Ολυμπιακός: Άνοιξε ο δρόμος για Σλούκα, ο «κλεισμένος» Τζένκινς και το «λαβράκι» Χάρισον

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μπροστά του ένα παζλ για τη συμπλήρωση του ρόστερ του Ολυμπιακού. Χρειάζεται συγκεκριμένα κομμάτια για να ολοκληρώσει το πορτρέτο της ομάδας που έχει στο μυαλό του. Στην πορεία, όμως, ανάλογα με τους διαθέσιμους παίκτες, σε συνδυασμό πάντα και με το μπάτζετ, ορισμένες κινήσεις-επιλογές αλλάζουν. Υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα στην ομάδα του Πειραιά τις τελευταίες ώρες. Ας αναλύσουμε όμως το πώς έχουν τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή.

Ολυμπιακός: Η αντεπίθεση των Αγγελόπουλων

Η Φενέρμπαχτσε... διευκολύνει το θέμα Σλούκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε ενίσχυση στην περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού, επισημαίνοντας την ανάγκη απόκτησης ενός τουλάχιστον πρωτοκλασάτου πλέι μέικερ, με έφεση και ικανότητα σε σκορ και δημιουργία, ο οποίος θα μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας. Οι Αγγελόπουλοι, λοιπόν, του το υποσχέθηκαν και έκαναν τα λόγια τους πράξη, καθώς ήρθαν σε συμφωνία με τον Κώστα Σλούκα. Οι Πειραιώτες τα έχουν βρει σε όλα με τον Έλληνα γκαρντ και αυτό που απομένει είναι να πάρει την ελευθερία του από τη Φενέρμπαχτσε.

Το θέμα το χειρίζεται ο αριστερόχειρας σουτέρ με τον ατζέντη του, Παναγιώτη Καπάζογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΦΩΤΟΣ», οι άνθρωποι της Φενέρμπαχτσε αποφάσισαν τα εξής για τους παίκτες του ρόστερ. Θα γίνει σε όλους (σε ορισμένους έχει γίνει ήδη) πρόταση μείωσης-αναπροσαρμογής του συμβολαίου τους. Όσοι τη δεχτούν θα συνεχίσουν κανονικά στην ομάδα. Όσοι φέρουν αντίρρηση, τότε η πόρτα είναι ανοιχτή για εκείνους για να αποχωρήσουν! Απλά και όμορφα, δίχως ο σύλλογος να δημιουργήσει πρόβλημα. Και το λέμε αυτό, γιατί υπήρχε μία... φοβία πως οι Τούρκοι ίσως ζητούσαν ξαφνικά λεφτά για τη μεταγραφή του παίκτη. Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να γίνει.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, όπως καταλαβαίνετε, είναι ιδιαίτερα θετική για την υπόθεση του Κώστα Σλούκα, καθώς διευκολύνει την απόφαση του παίκτη να φύγει από την Κωνσταντινούπολη ώστε να γίνει και πάλι κάτοικος Πειραιά. Ήδη ο Έλληνας γκαρντ έχει ενημερώσει για την επιθυμία του να αποχωρήσει, διευκολύνοντας παράλληλα το έργο της Φενέρ για να μειώσει το μπάτζετ της, καθώς το κασέ του έφτανε τα 2.000.000 ευρώ για τη νέα σεζόν. Το… αναίμακτο διαζύγιο είναι θέμα χρόνου. Δεν παίζει κανέναν ρόλο, πλέον, το αν θα μείνει ή δεν θα μείνει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε. Ο αριστερόχειρας σουτέρ έχει ήδη πάρει την απόφασή του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Σλούκας και Ολυμπιακός: Το «εις το επανιδείν» γίνεται πράξη

Έπιασε λιμάνι ο Τζένκινς

Μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού είναι ο Τσαρλς Τζένκινς. Ένας παίκτης που αποκτήθηκε για τον ρόλο του συμπληρωματικού-βοηθητικού γκαρντ στο ρόστερ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατέληξε στον 31χρονο (28/2/1989) πλέι μέικερ, τον οποίο γνωρίζει και εμπιστεύεται, καθώς συνεργάστηκε μαζί του 1,5 χρόνο (2017-2019) στη Χίμκι.

Ένας αθλητικός γκαρντ με έφεση στην άμυνα, ικανότατος στο ένας εναντίον ενός στην επίθεση, έχει σουτ από την περιφέρεια, αλλά υστερεί στο πικ εν ρολ. Δεν είναι σταθερός σε απόδοση. Ικανός να σου πάρει ένα ματς μόνος του, αλλά να τον δεις και να... εξαφανίζεται σε ορισμένα παιχνίδια. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όμως πιστεύει σε εκείνον.

Έμεινε ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς φέτος στο Βελιγράδι δεν έκανε καλή σεζόν, αλλά ο Έλληνας κόουτς εκτιμά πως θα... αναγεννηθεί στην ομάδα του Πειραιά. Αριθμεί 7 σεζόν στην Ευρωλίγκα, είναι έμπειρος και ξέρει το επίπεδο της διοργάνωσης. Στη σεζόν 2016-17 ήταν τρομερός με τον Ερ. Αστέρα (9,4 πόντοι, 42,5% τρίποντα, 2,7 ασίστ, 2,1 κλεψίματα), αλλά φέτος (2019-20) τον έπιασε... κατηφόρα (3,4 πόντοι, 7,4% τρίποντο, 1,8 ασίστ, 0,8 κλεψίματα).

Επίσημο: Συμφωνία Ολυμπιακού με Τζένκινς

Το «λαβράκι» Χάρισον

Αν υποθέσουμε πως ο Κώστας Σλούκας και ο Τσαρλς Τζένκινς χρησιμοποιηθούν κυρίως στον «άσο», ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ψάχνει ενίσχυση και στο «2», προσθέτοντας και έναν ξένο στους Έλληνες Βασίλη Σπανούλη και Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Με έναν γκαρντ που θα έχει έφεση κυρίως στο σκοράρισμα.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Άαρον Χάρισον. Είναι ο διακαής του πόθος και θεωρεί πως μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη-πρωταγωνιστή. Πρόκειται για τον 25χρονο (28/10/1994) σουτέρ (1,98 ύψος) από τις ΗΠΑ, ο οποίος την τελευταία διετία αγωνίστηκε στη Γαλατασαράι. Γενικότερα, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» έχει σε εκτίμηση το τουρκικό πρωτάθλημα, το θεωρεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και έχει την άποψη πως στη συγκεκριμένη λίγκα υπάρχουν... αρκετά λαβράκια.

Στη σεζόν φέτος στο τουρκικό πρωτάθλημα μέτρησε 12,8 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ και 1,8 κλεψίματα ανά αγώνα, έχοντας αρκετούς αγώνες που γέμιζε τη στατιστική του. Όσον αφορά το EuroCup με τη Γαλατασαράι, ο εξαιρετικός Άαρον Χάρισον, ο οποίος διαθέτει έφεση στο σκορ και καλό σουτ πίσω από την περιφέρεια, μέτρησε 15,9 πόντους (37,9% τρίποντα), 2,9 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 1,1 κλέψιμο, παίζοντας σε 16 ματς, σε όλα βασικός.

Εδώ η υπόθεση συγκεντρώνει ορισμένες δυσκολίες, όπως το γεγονός πως για τον Αμερικανό σκόρερ έχουν δείξει ενδιαφέρον τόσο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όσο και η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης. Από τις περιπτώσεις παικτών που έχουν δείξει το ταλέντο τους στις μικρότερες λίγκες, δείχνοντας έτοιμοι να ξεχωρίσουν στο κορυφαίο επίπεδο. Συνδυάζει ταλέντο και προσιτό κασέ και για αυτόν τον λόγο έχουν ενδιαφερθεί για εκείνον αρκετές ομάδες.