Μάντζαρης: «Για ντοκιμαντέρ ο Σπανούλης» - Ποιους χαρακτήρισε Τζόρνταν και Πίπεν της Ευρώπης

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ χαρακτήρισε τους Γκάλη και Γιαννάκη ως τους Τζόρνταν και Πίπεν της Ελλάδας. 

Μάντζαρης: «Για ντοκιμαντέρ ο Σπανούλης» - Ποιους χαρακτήρισε Τζόρνταν και Πίπεν της Ευρώπης

Σε εκπομπή του OPEN φιλοξενήθηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, με αφορμή την επέτειο της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού από την Ελλάδα το 1987, όπου μίλησε για τον Νίκο Γκάλη και τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού και νυν του Προμηθέα, είπε αρχικά πως «ο Νίκος Γκάλης έβαλε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Ήταν ο Τζόρνταν της Ευρώπης», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Είπαμε για τον Τζόρνταν, εδώ ήταν ο Πίπεν. Ήταν ο ιδανικός μπαλαντέρ για τον Γκάλη και μαζί πέτυχαν σπουδαία πράγματα. Μας έφερε τόσες επιτυχίες, πήρε και ως προπονητής το Eurobasket, κερδίσαμε την Dream Team».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη είπε πως ήταν «ένας από τους πιο ταπεινούς ανθρώπους που υπάρχουν», ενώ αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πήρε τα πιτσιρίκια στον Ολυμπιακό και τα πήγε στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν μπορεί να το κάνει κανένας αυτό. Ήθελε πάντα να κερδίζει. Είναι επαγγελματίας, θέλει να σε κάνει καλύτερο. Θα σου φωνάξει, θα σε εμψυχώσει. Είναι νομίζω ο κατάλληλος για ντοκιμαντέρ!».

Για τον Θοδωρή Παπαλουκά, ο Μάντζαρης είπε: «Έχει κάνει μεγάλα παιχνίδια. Ματς που δεν... υπάρχουν και δεν τα έχουν κάνει ούτε οι Σπανούλης και Διαμαντίδης».