Πέτροβιτς: «Ο Ντράζεν θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό»

Πέρασαν 27 χρόνια από τον θάνατο του Ντράζεν Πέτροβιτς και ο αδερφός του σχολίασε το που θα συνέχιζε την καριέρα του εκείνο το καλοκαίρι του 1993. Όλα έδειχναν πως θα ερχόταν στην Ελλάδα. 

Πέτροβιτς: «Ο Ντράζεν θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό»

Συμπληρώθηκαν (7/6/1993) 27 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Ντράζεν Πέτροβιτς. Ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αν όχι ο καλύτερος. Ο ηγέτης της μεγάλης εθνικής Γιουγκοσλαβίας, αλλά και της Κροατίας, ο οποίος διακρίθηκε και στο ΝΒΑ με τους Νετς. "Έφυγε" από τη ζωή όμως σε ηλικία μόλις 29 ετών σε τροχαίο επί γερμανικού εδάφους.

Ο αδερφός του, Άτσο Πέτροβιτς, αναφέρθηκε στο που θα συνέχισε την καριέρα του ο Ντράζεν, τονίζοντας πως πιθανότατα θα πήγαινε στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, είπε: «Εκείνη τη σεζόν ήταν απογοητευμένος γιατί παρότι είχε αριθμούς για να παίξει στο All Star Game, δεν τον επέλεξαν. Είχε την ικανοποίηση ότι ήταν στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ, κάτι που σήμαινε πως μπροστά του στη θέση του ήταν μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Ρέτζι Μίλερ. Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πήγαινε στον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα, όπου έπαιζε ο Βράνκοβιτς και ήταν προπονητής ο Παβλίτσεβιτς.

Μέχρι τότε είχε μικρά συμβόλαια, ακόμη και στη Ρεάλ έπαιρνε 330 χιλιάδες δολάρια. Οπότε έχω την εντύπωση ότι η επιλογή του θα ήταν η πιο συμφέρουσα οικονομικά. Ήταν 29 ετών και ήταν η πρώτη φορά που θα έκανε ένα μεγάλο συμβόλαιο.

Μετά το δυστύχημα, βρήκα σε ένα πορτοφόλι του Ντράζεν ένα χαρτί με τα ονόματα τεσσάρων ομάδων: των Νικς, των Ρόκετς, των Νετς και του Παναθηναϊκού. Βλέποντας πώς ζούσε και ότι προερχόταν από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, είμαι σίγουρος πως τα καλύτερα χρόνια του ήταν μπροστά του. Δυστυχώς δεν μάθαμε ποτέ πού θα μπορούσε να φτάσει».