Παναθηναϊκός: Το «πράσινο» #mexritelous!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ξανά στα… χαρακώματα με τον Τζόρντι Μπερτομέου και δείχνει αποφασισμένος να μη βγει από εκεί.

Παναθηναϊκός: Το «πράσινο» #mexritelous!

Για μια ακόμα φορά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος… έλυσε το ζωνάρι του και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ευρωλίγκας και του Τζόρντι Μπερτομέου.

Αυτή τη φορά αιτία ήταν τα έσοδα που έχουν να λαμβάνουν οι ομάδες και οι ζημίες από τη διακοπή της σεζόν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η αλήθεια είναι πως η Ευρωλίγκα αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, με τις δυσκολίες που έχει ο εκ των βασικών χορηγών της, η εταιρεία IMG, αλλά και τη διακοπή της δράσης φέτος.

Γι' αυτό και δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα οι πληροφορίες για μείωση ύψους 30% στα έσοδα των ομάδων για την επόμενη σεζόν, όπως και τις οφειλές από τις φετινές εκκρεμότητες.

Ο Γιαννακόπουλος ζήτησε και στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη να ενημερωθεί για την εκτίμηση που υπάρχει σχετικά με τις απώλειες, αλλά δεν πήρε σαφή απάντηση και εκεί οι θερμοκρασίες άρχισαν πάλι να ανεβαίνουν.

Είναι άλλωστε βέβαιο πως σχεδιάζει την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού με χαμηλό μπάτζετ και τα προφανώς μειωμένα έσοδα από εισιτήρια και χορηγίες θα εξασθενίσουν ακόμα περισσότερο τα διαθέσιμα ποσά για τη δημιουργία της νέας ομάδας.

Είναι εύλογο λοιπόν να ζητά ενημέρωση για τα πιθανά έσοδα από τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.

Ωστόσο έφτασε στην… απέναντι πλευρά και με τις αντιδράσεις του έβαλε στο τραπέζι το ενδεχόμενο αποχώρησης του Παναθηναϊκού από τη λίγκα. Εδώ όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Διότι το δεκαετές συμβόλαιο με ρήτρα 10 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει υπογράψει ο Παναθηναϊκός, είναι αρκούντως δεσμευτικό.

Θα χρειαστεί χρόνος αλλά και δυνατά νομικά επιχειρήματα συνεπώς για να καταφέρει να απεμπλακεί, εφόσον το θέλει και κρίνει πως είναι η σωστή επιλογή. Είναι όμως;

Η ΦΙΜΠΑ έχει δείξει μια διαφορετική προσέγγιση στα πράγματα, με πιο… επιθετικές κινήσεις και είναι ξεκάθαρο πως θέλει με κάποιο τρόπο να… πάρει τη ρεβάνς, διεμβολίζοντας κάποια από τα συμβόλαια της Ευρωλίγκας, ώστε να ενσωματώσει στους «κόλπους» της κάποια από τα λαμπερά brand names του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αν θα το καταφέρει είναι ασφαλώς μια πολύ μεγάλη κουβέντα και πόσο ρεαλιστικό είναι το εγχείρημα σηκώνει πολλές προϋποθέσεις.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να… κλείνει το μάτι στο BCL, προσπαθώντας να βάλει ένα αντίβαρο και να δείχνει πως έχει έναν προορισμό. Στο άμεσο μέλλον κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Όμως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι απρόβλεπτος και κανείς δεν ξέρει εάν θα πάει… μέχρι τέλους!