Αυγενάκης: «Πολλαπλά τα οφέλη από τη διεξαγωγή των αγώνων της Euroleague στη χώρα μας»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε για το αν μπορεί η χώρα μας να φιλοξενήσει τη Euroleague, αλλά και για τις ομάδες μπάσκετ που μπαίνουν πλέον στις προπονήσεις, χωρίς όμως μπάλα.

Αυγενάκης: «Πολλαπλά τα οφέλη από τη διεξαγωγή των αγώνων της Euroleague στη χώρα μας»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα ieidiseis έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ρωτήθηκε αν θα μπορούσε η Ελλάδα να αναλάβει τη διοργάνωση της συνέχειας της Euroleague, ενώ μίλησε και για τη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, με τις ομάδες μπάσκετ να μπορούν να προπονούνται σε ανοιχτούς χώρους -όπως το ποδόσφαιρο- αλλά χωρίς την επαφή της μπάλας.

Euroleague: Η κυβέρνηση της Σερβίας ζήτησε και επισήμως τη διοργάνωση

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε αρχικά για τη Euroleague: «Είναι γεγονός ότι η Euroleague έχει κάνει κάποιες πρώτες διερευνητικές κρούσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα των κλειστών μας, που πληρούν τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των αλλεπάλληλων αγώνων της (61) για περίπου τρεις εβδομάδες, για τα ξενοδοχεία που θα χρειαστεί να φιλοξενήσουν 18 αποστολές ομάδων και λοιπά. Όταν η πρόθεσή της πάρει πιο επίσημη μορφή, θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα.

Γενικότερα όμως κι εφόσον οι επιστήμονες συμφωνούν, δεν βλέπω γιατί να μη φιλοξενήσουμε την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Τα οφέλη της θα είναι πολλαπλά. Από την κάθε λογής διαφήμιση της χώρας μας σε όλο τον κόσμο, καθώς θα είναι το μπασκετικό κέντρο της Γης, μέχρι φυσικά το οικονομικό όφελος, αλλά και το αγωνιστικό πιθανά, καθώς συμμετέχουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Euroleague: Ενδιαφέρον για ΣΕΦ και ΟΑΚΑ

Ωστόσο οι κανόνες ασφαλείας για αθλητές και λοιπούς που θα βρεθούν στο γήπεδο θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες και τις υποδείξεις των ειδικών».

Για τις προπονήσεις των ομάδων μπάσκετ, είπε: «Πέραν του ποδοσφαίρου, σε ανοιχτούς χώρους θα μπορούν να προπονηθούν σε ολιγομελή γκρουπ (χωρίς μπάλα) οι αθλητές ομαδικών αθλημάτων, όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ, το χόκεϊ επί χόρτου και το κρίκετ».