Ο Βάσκεθ «αποχαιρέτησε» το μπάσκετ: «Στο Παρίσι η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου» (vids)

Την αποχώρησή του από τα παρκέ ανακοίνωσε και επισήμως ο Φραν Βάσκεθ. 

Ο Βάσκεθ «αποχαιρέτησε» το μπάσκετ: «Στο Παρίσι η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου» (vids)

Μετά από πολυετή καριέρα στη Euroleague και στα ισπανικά γήπεδα, με αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση του τροπαίου με την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι το 2010, ο Φραν Βάσκεθ έβαλε τον επίλογο!

Τα ισπανικά Μέσα το είχαν προαναγγείλει και ο Ισπανός σέντερ το έκανε επίσημο την Πέμπτη (7/5) με τη δική του ανακοίνωση.

Αποσύρεται από τη δράση ο Φραν Βάσκεθ - Πρωταθλητής Euroleague με την Μπαρτσελόνα

«Έπαιξα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου εκτός του ΝΒΑ και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Για μένα ήταν προνόμιο που πέρασα 19 χρόνια στη λίγκα ACB. Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ούτε στα καλύτερα όνειρά μου. Έφτασε όμως ο καιρός να αποχαιρετήσω το μπάσκετ», ανέφερε αρχικά.

Ο Βάσκεθ στη συνέχεια είπε «έχω συμβόλαιο με τη Σαραγόσα και φυσικά θα το τιμήσω αν επιστρέψουμε για να ολοκληρωθεί η σεζόν», ενώ συμπλήρωσε για την καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Με την Μπαρτσελόνα πέρασα έξι υπέροχα χρόνια. Αγαπώ τη Βαρκελώνη γιατί εκεί γεννήθηκε ο γιος μου. Καταφέραμε σπουδαία πράγματα και δεν θα ξεχάσω ποτέ την κατάκτηση της Euroleague το 2010 στο Παρίσι. Αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου. Παίξαμε απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης με παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης. Δεν θα πω όμως άλλα ονόματα, γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ».

Τέλος, αναφερόμενος στο άμεσο μέλλον υπογράμμισε: «Έρχονται νέες προκλήσεις. Θα ήθελα να μείνω στον χώρο του μπάσκετ. Έχω ακόμη πολλά να αποδείξω. Ελπίζω να μπορώ να δείξω ό,τι με έχουν διδάξει τόσοι προπονητές».