Oλυμπιακός: H αποκάλυψη του Γεραγωτέλλη για τον Μιλουτίνοφ

O Βασίλης Γεραγωτέλλης, συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη Μακάμπι, αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας, είναι απαισιόδοξος για τη συνέχιση της Ευρωλίγκας και αποκάλυψε μία ιστορία με τον Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό. 

Oλυμπιακός: H αποκάλυψη του Γεραγωτέλλη για τον Μιλουτίνοφ

Ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Βασίλης Γεραγωτέλλης, μίλησε στον Σπορ FM 94,6. Αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση στην Ευρωλίγκα, στο δίδυμο Σπανούλη - Πρίντεζη, ενώ αποκάλυψε και μία ιστορία με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ την περίοδο που ήταν στον Ολυμπιακό. Είπε αναλυτικά:

Για την περίοδο της καραντίνας: «Από τη μία μάς λείπει το μπάσκετ, από την άλλη είναι καλή ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό, για αναθεώρηση κάποιων μπασκετικών πραγμάτων και για να δούμε λίγο παραπάνω την οικογένειά μας. Δεν υπάρχει το άγχος των αγώνων και της σεζόν και είμαστε λίγο πιο ήρεμοι».

Αν πιστεύει ότι θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα: «Τα περισσότερα που ακούω δείχνουν πως είναι δύσκολο να ξεκινήσει η σεζόν. Η Ευρωλίγκα έχει θέληση να συνεχιστεί και το δείχνει συνέχεια. Εμείς θέλουμε, αν είναι εφικτό, να παίξουμε τους υπόλοιπους αγώνες. Κάναμε μια πολύ καλή χρονιά, μας έμεινε πικρή γεύση που δεν καταφέραμε να την ολοκληρώσουμε και να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Προκριθήκαμε γρήγορα στα πλέι οφ, είναι πολύ σημαντικό. Θα θέλαμε να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Ότι θα έχουν δύσκολο έργο τα τεχνικά τιμ αν ξεκινήσει η σεζόν: «Είναι αχαρτογράφητα νερά για όλους αυτό που ζούμε. Να ξεκινήσει η σεζόν μετά από δύο μήνες διακοπής είναι πρωτόγνωρο. Προσπαθούμε να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Οι παίκτες όπου και αν βρίσκονται ακολουθούν πρόγραμμα γυμναστικής, κάποιοι έχουν και πρόσβαση σε γήπεδο, οπότε έχουν προχωρήσει. Στο Ισραήλ, από αυτά που μαθαίνω, θα μας δώσουν τη δυνατότητα για ατομικές προπονήσεις, με προοπτική για προπονήσεις με γκρουπ κάποια στιγμή. Οι βοηθοί έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους παίκτες, στέλνουμε βίντεο, που με την πίεση των αγώνων δεν προλαβαίνουμε να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε. Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να χρειαστούμε μικρότερο διάστημα προσαρμογής. Οι γιατροί λένε για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες. Το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας λέει για μικρότερο διάστημα. Θα προσαρμοστούμε και σε αυτό. Κανείς δεν ξέρει...».

Για τη φετινή πορεία της Μακάμπι: «Νομίζω πως ως τώρα είναι επιτυχημένη. Να προκριθούμε στα πλέι οφ έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος φάνταζε δύσκολο στην αρχή, όχι μόνο για εμάς. Στην αρχή της χρονιάς κανένας δεν υπολόγιζε ότι θα είμαστε πάνω από έμπειρες, παραδοσιακές και με μεγαλύτερο μπάτζετ ομάδες. Αν συνυπολογίσουμε ότι είχαμε πολύ δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς… Δεν το έχω ζήσει ξανά αυτό το πράγμα. Και στον Ολυμπιακό υπήρχαν σεζόν που είχαμε τραυματίες, αλλά φέτος κάποια στιγμή βρεθήκαμε να παίζουμε χωρίς έξι παίκτες, εκ των οποίων οι πέντε ήταν οι βασικοί. Ήταν κωμικό! Η χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένη. Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα είμαστε σε αυτή τη θέση έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος με τόσους τραυματισμούς, θα έλεγα ότι αποκλείεται. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού, δεν είναι τίποτα δεδομένο».

Για τον κόσμο της Μακάμπι: «Αυτές οι ομάδες έχουν όλες πίεση. Προσπαθούμε να τη διαχειριστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Εμείς δεν την αισθανθήκαμε ουσιαστικά. Πήγαμε καλά την πρώτη χρονιά, που πήγαμε στη μέση, κάναμε αξιόλογη προσπάθεια και φέτος ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Η αποδοχή του κόσμου είναι πολύ ευχάριστη, είναι ευλογία. Έχω ζήσει στιγμές στη Μακάμπι -ειδικά φέτος- που θα τις έχω στο μυαλό μου σε όλη μου τη ζωή. Αυτό που έζησα στο γήπεδο ήταν πρωτοφανές. Αν δεν είσαι στον πάγκο και έχεις την αίσθηση πως ό,τι και να γίνει θα κερδίσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις. Ο κόσμος μάς βοήθησε τόσο πολύ».

Για τον κίνδυνο να γίνουν τα παιχνίδια χωρίς κόσμο: «Θέλω να είμαι αισιόδοξος, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πάμε την επόμενη χρονιά έτσι. Η Μακάμπι και η Ζαλγκίρις είναι ομάδες που βασίζονται πολύ στα εισιτήρια. Δημιουργεί μια αντικειμενική δυσκολία και ανασφάλεια όταν δεν γνωρίζεις αν θα έχεις κόσμο, αν θα πουλήσεις τα διαρκείας σου. Κάθε χρόνο, στις αρχές του Μάη, έβγαζε τα διαρκείας για την επόμενη σεζόν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει παγωμάρα. Περιμένουμε τις εξελίξεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα παίξουμε και του χρόνου με τον κόσμο μας ώστε να έχουμε τη βοήθειά του και στο οικονομικό κομμάτι και στην εξέδρα».

Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ: «Για πρώτη χρονιά στην Ευρώπη έδειξε εξαιρετικά στοιχεία. Μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα, με δεδομένο ότι ήταν η πρώτη του χρονιά. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά ανάμεσα στο ΝΒΑ και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, πάντα υπάρχει αμφιβολία. Τον ήξερα και από την Εθνική. Είχε κάποια ερεθίσματα, ήταν λίγο πιο εύκολο για αυτόν και βελτιώθηκε πάρα πολύ. Δώσαμε μεγάλη σημασία σε λεπτομέρειες για να βελτιωθεί αμυντικά, γιατί δεν είχε συνηθίσει. Όταν τον χρειαστήκαμε να γίνει ο ηγέτης της ομάδας, πήρε καθοριστικούς πόντους. Είμαστε πολύ τυχεροί, μας δικαίωσε για την επιλογή και είναι παρακαταθήκη για την Εθνική».

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Πώς προσαρμόζεται ένας παίκτης στην ομάδα έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Εμείς ψάχνουμε αν υπάρχουν οι δυνατότητες και μετά έχει μεγάλη σημασία πώς τον χρησιμοποιεί ο προπονητής αλλά και ο χαρακτήρας του παίκτη. Ο Νίκολα έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι θα παίξει μεγάλο μπάσκετ. Ένιωθα ότι βελτιώνεται κάθε μέρα. Μερικές φορές δεν έχει σημασία για έναν παίκτη πού βρίσκεται αλλά πόσο βελτιώνεται και τι προοπτική έχει. Κάποια στιγμή, μετά την πρώτη χρονιά, του είπα ότι πιστεύω πως μπορεί να γίνει παίκτης παρόμοιος με τον Τόμιτς της Μπαρτσελόνα. Του έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση -φανταστείτε πόσο προσγειωμένος είναι- και μου είπε “μακάρι”. Έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του, πόσο δεκτικός είναι. Τα έκανε όλα καλά και μας έκανε υπερήφανους».

Για τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη: «Η μεγάλη διαφορά τέτοιων παικτών είναι η νοοτροπία. Πόσο έτοιμος είναι κάποιος να θυσιάσει τα υπόλοιπα, να προετοιμάσει τον εαυτό του, είναι αυτό που αλλάζει τα πάντα. Είναι παίκτες με μεγάλο ταλέντο, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Για να καταφέρεις να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο όμως, πρέπει να έχεις και πολύ καλή νοοτροπία. Έτσι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το ταλέντο τους και να φτάσουν τόσο ψηλά».