Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας έχει σε εκτίμηση τον Ουίλιαμς-Γκος!

Μπήκε ξανά στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Οι σκέψεις και οι Γιούτα Τζαζ.

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας έχει σε εκτίμηση τον Ουίλιαμς-Γκος!

Από το πρωί της Πρωτομαγιάς μέσω… Ρωσίας ήρθε στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό και πάλι ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Ρωσικό δημοσίευμα ανέφερε ότι οι «ερυθρόλευκοι» (όπως και η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου) έχουν στο μυαλό τους τον Αμερικανό γκαρντ, από τη στιγμή που -όπως τονίζεται στο δημοσίευμα- δεν βρίσκεται στα πλάνα των Γιούτα Τζαζ.

Ολυμπιακός: Σενάριο για επιστροφή Ουίλιαμς-Γκος

Έχει βάση το δημοσίευμα και η αλήθεια είναι πως εκτιμούν στον Ολυμπιακό αλλά και ιδιαίτερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον Αμερικανό, τον οποίο είχε φέρει στο μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του 2018 ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην Παρτιζάν πριν από τον Ολυμπιακό, είχε πάει καλά στην αρχή της χρονιάς, αλλά στη συνέχεια είχε καθοδική τάση. Κάτι η πίεση και η πρώτη σεζόν στη Euroleague, κάτι η εικόνα της ομάδας που από εκείνο τον Ιανουάριο είχε πάρει την κατιούσα, κάτι τα… φλότερ που δεν του έβγαιναν συνετέλεσαν σε μία ασταθή και μέτρια εικόνα. Τελείωσε τη σεζόν στη Euroleague με 9,2 πόντους (42% δίποντα και 37% τρίποντα) και 4,2 ασίστ ανά ματς.

Ο Ουίλιαμς-Γκος ήταν (μαζί με τον Τίμα) ο μοναδικός που είχε υπογράψει διετές κλειστό συμβόλαιο, είχε ΝΒΑ-out στη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό και κατάφερε να καρπωθεί το πρώτο του συμβόλαιο στο ΝΒΑ, από την ομάδα που τον είχε επιλέξει στο ντραφτ (στο νούμερο 55), τους Γιούτα Τζαζ, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν συνεχώς, με επισκέψεις σε Βελιγράδι και Αθήνα.

Ο Αμερικανός θα έμενε στον Ολυμπιακό όπως έδειχναν τα πράγματα, ωστόσο πήγε στη Γιούτα αποφέροντας 750.000 δολάρια στους «ερυθρόλευκους» από το μπάι άουτ. Υπέγραψε στις 13 Ιουλίου τριετές συμβόλαιο με τους «Μορμόνους» και, όπως ανέφεραν οι Αμερικανοί (όχι επισήμως η ομάδα), ο πρώτος χρόνος ήταν εγγυημένος. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το συμβόλαιό του συνολικά ήταν 4,8 εκατομμύρια δολάρια για τα τρία χρόνια.

«Είναι ευλογία… Όταν δουλεύεις κάθε μέρα, προσεύχεσαι να γίνει αυτό. Τότε έρχεται το τηλεφώνημα και το όνειρό σου γίνεται πραγματικότητα. Είναι απερίγραπτο το συναίσθημα, χαίρομαι τόσο πολύ που είμαι σε έναν τόσο υπέροχο οργανισμό.

Για την ακρίβεια, δεν είχα απαντήσει στο πρώτο τηλεφώνημα του μάνατζέρ μου. Έκανα προπόνηση εκείνη την ώρα. Του τηλεφώνησα μετά ενώ οδηγούσα και μου είπε τα νέα. Ήταν φοβερή στιγμή. Δεν εγκατέλειψα το όνειρό μου, έπαιξα δύο χρόνια στην Ευρώπη και τώρα είμαι εδώ και είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο», είχε πει τότε μετά την υπογραφή του συμβολαίου.

Ο Ουίλιαμς-Γκος δεν έπαιξε πολύ με τους Τζαζ, μόλις σε 9 παιχνίδια με 3 λεπτά μέσο όρο. Έβγαλε τη χρονιά κυρίως στη θυγατρική ομάδα των Τζαζ στην G-League, όπου είχε 15,3 πόντους και 5,5 ασίστ σε 17 παιχνίδια.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον έχει λοιπόν στο μυαλό του, αλλά μιλάμε και για μία υπόθεση που θα καθυστερήσει, αν αναλογιστείτε μόνο πως το ντραφτ του ΝΒΑ πάει για Αύγουστο και από Σεπτέμβριο θα φανεί τι θα πράξουν οι ομάδες και στην προκειμένη οι Γιούτα Τζαζ. Δεν τους κοστίζει κάτι για να μην τον κρατήσουν και τον αφήσουν στην G-League. Θα δούμε όμως και την επιθυμία του παίκτη και πιο καθαρά τα δεδομένα εν καιρώ.