Για τον Ολυμπιακό θα είχαμε… έκτακτα δελτία!

Ο Λάνγκφορντ είπε πως ο Παναθηναϊκός ακόμα του χρωστά, αλλά… ουδείς ασχολείται! Γράφει ο Θεόφιλος Τυριντζής

Για τον Ολυμπιακό θα είχαμε… έκτακτα δελτία!

Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του Κιθ Λάνγκφορντ στο Sport24. Ακούσατε κάτι; Διαβάσατε τίποτα στα σάιτ που κυνηγάνε την αλήθεια ή είδατε κάποιο ρεπορτάζ; Μία διάψευση έστω για τους τύπους; Μπα, τίποτα... Πολύ απλά, γιατί δεν αφορά τον Ολυμπιακό. Αν αυτά τα έλεγε για τους «ερυθρόλευκους» ίσως να είχε βγει ο Χαρδαλιάς εκτάκτως από την Πολιτική Προστασία.

Μη σας κρατάμε σε αγωνία… Ούτε λίγο-ούτε πολύ ο Κιθ Λάνγκφορντ είπε στη συνέντευξή του πως ο Παναθηναϊκός ακόμα του χρωστά λεφτά. Τα λόγια που γράφτηκαν στο σάιτ όπου έδωσε συνέντευξη ήταν: «Υπάρχουν ακόμη κάποια οικονομικά ζητήματα που εκκρεμούν»! Δεν το διαβάσαμε πουθενά αλλού όμως. «Θάφτηκε» το θέμα. Ούτε ρωτήθηκε η διοίκηση της «πράσινης» ΚΑΕ ούτε έγινε ρεπορτάζ, τίποτα…

Αν είχε βγει πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, δεκάδες δημοσιεύματα θα τον έφερναν στο χείλος της καταστροφής. Θα διαβάζαμε τέρατα που δεν θα είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ίσως να γίνονταν και καταγγελίες στην ELPA, στο σωματείο των παικτών στην Ευρωλίγκα κ.τ.λ. Τώρα όμως… τσιμουδιά. Από κανέναν.

Αυτό βέβαια που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι πώς μία υγιέστατη οικονομικά Ανώνυμη Εταιρεία, με κέρδη, όπως εμφανίζει στους ισολογισμούς της τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια, να χρωστά ακόμα σε παίκτη που είχε… πέρσι. Στον Ολυμπιακό είχε προκύψει θέμα, όπου για ένα διάστημα υπήρχε πρόβλημα ρευστότητας και γι’ αυτό άνοιξε η ψαλίδα, η οποία έχει διακανονιστεί και οι ημερομηνίες τηρούνται απαρέγκλιτα. Στον Παναθηναϊκό τι θέμα προέκυψε και δεν υπάρχει κανονική ροή και βγαίνει δημόσια ο Λάνγκφορντ και λέει «μου χρωστάνε λεφτά ακόμα»; Υπάρχει πρόβλημα; Αυτό θα υποθέσουμε από τη στιγμή που δεν λένε τίποτα. Κάτι, έστω για τους τύπους.

Είναι ο ίδιος ο παίκτης, να θυμίσουμε, ο οποίος ακούγεται και φαίνεται πεντακάθαρα σε βίντεο της «πράσινης» ΚΑΕ, όταν μετά το διπλό στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ λέει στον Μάνο Παπαδόπουλο: «Μάνο, μπορούμε τώρα να πληρωθούμε;». Τι; Ούτε αυτό το γνωρίζατε; Αποσιωπήθηκε και αυτό;

Ο Λάνγκφορντ έκανε και… παράπονα για τη διαιτησία, δεν μίλησε μόνο για χρωστούμενα από τον Παναθηναϊκό. Στο παιχνίδι με την πρώην ομάδα του είπε πως «είχα τρία γρήγορα φάουλ και ήταν άδικο». Προς στιγμήν «ντύθηκε» και αυτός Μιλουτίνοβ, Τίμα, Έντνι παλαιότερα (σ.σ. είναι όλοι αυτοί που κρατάνε τα ρεκόρ) και του κακοφάνηκε. Όταν ήταν στην απέναντι πλευρά, βέβαια, ήταν όλα καλά. Τώρα δεν του άρεσαν και φανταζόμαστε ούτε του εργοδότη του, του Μάκη Αγγελόπουλου, που είχε συνταχθεί το καλοκαίρι στις μαραθώνιες συνεδριάσεις στον ΕΣΑΚΕ με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός στήθηκε στον τοίχο και εχθροί και… «φίλοι» τον λιθοβολούσαν καθημερινά, παρουσιάζοντας μία εικόνα διάλυσης, ωστόσο την ώρα που παίκτες μιλάνε δημόσια πως «υγιείς» εταιρείες τούς χρωστάνε λεφτά, άπαντες ασχολούνται με το ντοκιμαντέρ του Μάικλ Τζόρνταν ξαφνικά. Εδώ, δεν έχει έρευνα, δεν έχει ρεπορτάζ, δεν έχει καμία επικοινωνία με τον μάνατζερ του παίκτη για να δούμε τι και πώς. Βγαίνουν απανωτά δημοσιεύματα για μειώσεις στους μισθούς των παικτών του Παναθηναϊκού, από το Ισραήλ είπαν πως διαμηνύθηκε στον Φριντέτ «ή 50% μείωση ή βρες ομάδα», αλλά ουδείς ασχολείται. Απόλυτη σιωπή. Για τον Ολυμπιακό θα είχαμε έκτακτα δελτία ειδήσεων.