Μπλατ: «Βασική μου προτεραιότητα η πολιτική»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τους Νιου Υόρκ Νικς και μίλησε για τα σχέδιά του.

Μπλατ: «Βασική μου προτεραιότητα η πολιτική»

Στο κανάλι Sport 5 του Ισραήλ μίλησε ο Ντέιβιντ Μπλατ για τη λήξη της συνεργασίας του με τους Νιου Υόρκ Νικς αλλά και τα επαγγελματικά σχέδιά του για το μέλλον.

Αρχικά, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της συνεργασίας τους με τους Νιου Υορκ Νικς, στους οποίους τους τελευταίους μήνες είχε ρόλο συμβούλου: «Δεν ήταν δική μου απόφαση. Εγώ πήγα στους Νικς έχοντας συμβουλευτικό ρόλο ως το τέλος της σεζόν. Δυστυχώς όμως η σεζόν διακόπηκε απότομα λόγω του κορονοϊού, έτσι και το δικό μου συμβόλαιο έληξε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πρόσφερα ό,τι μπορούσα το διάστημα που έμεινα στην ομάδα. Η θέση της στην κατάταξη βελτιώθηκε, αν και δεν ήταν δικό μου έργο αυτό. Αισθάνομαι, όμως, ότι έβαλα κι εγώ το χέρι μου και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Για την «επόμενη μέρα» και τα σχέδιά του, υποστήριξε: «Θα ήθελα να αξιοποιήσω τις εκτεταμένες εμπειρίες μου ως προπονητής εκπροσωπώντας με κάποιον τρόπο το κράτος του Ισραήλ. Είτε στο πεδίο της διπλωματίας είτε σε αυτό της εκπαίδευσης.

Καμιά φορά κλείνει μια πόρτα, αλλά την ίδια στιγμή ανοίγει ένα παράθυρο. Πράγματι, είναι μια βασική προτεραιότητά μου η πολιτική. Θα μπορούσα επίσης να γράψω ένα βιβλίο ή ακόμα να ασχοληθώ με τα media».