Τρινκιέρι: «Το να πάω στην Παρτιζάν ήταν μια τρέλα - Αξίζει όσο χίλια συμβόλαια»

Ο Ιταλός προπονητής της Παρτιζάν Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε για το ότι είναι ο πρώτος ξένος τεχνικός στην ιστορία της ομάδας, αλλά και τα θέματα επιβίωσης που αντιμετώπιζαν οι Σέρβοι όταν υπέγραψε.

Τρινκιέρι: «Το να πάω στην Παρτιζάν ήταν μια τρέλα - Αξίζει όσο χίλια συμβόλαια»

Ο Αντρέα Τρινκιέρι, από το σπίτι του στο Μιλάνο, μίλησε σε μέσο της Ιταλίας, για τη δουλειά του στην Παρτιζάν, για τα οικονομικά προβλήματα που είχε ο σύλλογος, αλλά και για το ότι είναι ο πρώτος ξένος προπονητής στην ιστορία της σέρβικης ομάδας στο μπάσκετ.

«Είναι κάτι τρομερό, είναι σοκαριστικό αν σκεφτείς ότι είμαι ο πρώτος ξένος που κάθισε στον πάγκο της», ανέφερε αρχικά ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας και της Μπάμπεργκ, για να συμπληρώσει: «Αυτό δείχνει τη διάθεση των ανθρώπων της ομάδας να πετύχουμε. Κι όταν υπάρχουν δύο εκατομμύρια φίλαθλοι να σε στηρίζουν, τότε αυξάνεται η ευθύνη που κουβαλάς στις πλάτες σου».

Στη συνέχεια, ο Ιταλός προπονητής ανέφερε τις δυσκολίες που υπήρχαν: «Όταν ήρθα, ο σύλλογος είχε αρκετά προβλήματα, με μοναδικό στόχο την επιβίωση. Πίστεψαν ότι θα βοηθούσα με την παρουσία μου προκειμένου να κάνει βήματα προόδου. Το να πάρω αυτή τη δουλειά ήταν μια τρέλα, αλλά το να βρίσκομαι σε έναν τόσο σπουδαίο και ιστορικό σύλλογο αξίζει όσο χίλια συμβόλαια. Ένιωσα ότι ήταν η ευκαιρία να κάνω κάτι πολύ πιο ουσιαστικό απ' ό,τι είχα κάνει έως τότε».