Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τον Χούπμαν

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά της για τον θάνατο του παλαίμαχου Γερμανού μπασκετμπολίστα Σάσα Χούπμαν.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τον Χούπμαν

Ο χαμός του παλαίμαχου Γερμανού Σάσα Χούπμαν έχει συγκλονίσει τη διεθνή οικογένεια του μπάσκετ και η ΚΑΕ Ολυμπιακός θέλησε να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του παλαίμαχου Γερμανού μπασκετμπολίστα Σάσα Χούπμαν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Πέθανε ο Σάσα Χούπμαν - Ποια είναι η σπάνια αρρώστια (pic)

Ο «αγαθός γίγαντας» Σάσα Χούπμαν, τον οποίο γνωρίσαμε στη χώρα μας ως παίκτη του Παναθηναϊκού (1997-1999) και του Ηρακλή (1999-2002), έδωσε χρόνια μάχη με την ασθένεια Αταξία του Φρίντριχ, που του είχε προκαλέσει νευρολογική δυσλειτουργία και προβλήματα κινητικά αλλά και στην ομιλία.

Ο Γερμανός, για τον χαρακτήρα του οποίου είχαν όλοι μόνο καλά λόγια να πουν, ήταν 49 ετών και τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε πολύ όντας καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Τελικά λύγισε από αυτή τη μάχη κι έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του, Μπρουκ, και τον γιο του, Νόα.

Ο ύψους 2,16 μ. Χούπμαν ήρθε στη χώρα μας το 1997 για τον Παναθηναϊκό, όπου και έμεινε για μία διετία φορώντας τη φανέλα με το τριφύλλι πριν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και στον Ηρακλή για μία τριετία. Ήταν επίσης μέλος της Εθνικής Γερμανίας με 67 συμμετοχές.