Τρινκιέρι: «Ο κόσμος παραμένει ηλίθιος και ανεύθυνος»

Έξω από τα δόντια όπως πάντα τα είπε ο Αντρέα Τρινκιέρι, μιλώντας για τις περίεργες συμπεριφορές του κόσμου εν μέσω της φονικής πανδημίας του κορονοϊού

Τρινκιέρι: «Ο κόσμος παραμένει ηλίθιος και ανεύθυνος»

Στην Ιταλία και στην οικία του βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα ο Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος περνάει φυσικά τη μέρα του στο σπίτι και στην απομόνωση. Ο τεχνικός της Παρτιζάν Βελιγραδίου μίλησε στην «Kurrir» για αυτό και είπε αρχικά: «Περνάω τον χρόνο μου στο σπίτι. Το Μιλάνο είναι η πόλη των… νεκρών, μπορεί να πας στο σούπερ μάρκετ και να περιμένεις δύο και τρεις ώρες.

Τώρα έχουν βγάλει και κάποιες εφαρμογές για τα κινητά για να το αποφεύγεις αυτό. Πριν από μία εβδομάδα ήρθα εδώ από τη Σερβία, οπότε θα χρειαστεί να μπω σε καραντίνα για μερικές ημέρες ακόμη μέχρι να μπορώ να βγω».

Αναφορικά με τον αριθμό των καθημερινών θανάτων και κρουσμάτων ο Τρινκιέρι είπε: «Προσπαθώ να μην κοιτώ τους αριθμούς, γιατί αν το κάνω θα πέσω σε κατάθλιψη. Θα περάσει, ενώ λαμβάνω ως μήνυμα την πανδημία. Ως μήνυμα πώς θα πρέπει να ζούμε στον πλανήτη. Ωστόσο ακόμη και τώρα βλέπω και περίεργες συμπεριφορές. Ο κόσμος παραμένει ηλίθιος και ανεύθυνος! Εδώ στην Ιταλία, στις ΗΠΑ, στη Σερβία… Παντού τα ίδια».

Για τη ζημιά που θα φέρει στον αθλητισμό η πανδημία, ανέφερε: «Προφανώς και θα φέρει ζημιές στον αθλητισμό, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Ο αθλητισμός θα τις υποστεί, αλλά πολύ λιγότερο απ’ όσο θα υποστεί τη ζημιά ο τουρισμός για παράδειγμα. Χωρίς τον αθλητισμό δεν υπάρχει ζωή. Έχει φέρει αρκετή χαρά στην ανθρωπότητα, οπότε θα επιβιώσει».