Νικολαΐδης: To όνειρο με Σπανούλη και το μαρκάρισμα του Τζέιμς

Για την πρώτη φορά που προπονήθηκε με τον Βασίλη Σπανούλη, την αναπτυξιακή ομάδα, τις συμμετοχές στην Euroleague και την ΤΣΣΚΑ, μίλησε ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Νικολαΐδης: To όνειρο με Σπανούλη και το μαρκάρισμα του Τζέιμς

Στην «ΕΡΑΣΠΟΡ» φιλοξενήθηκε ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος είναι βασικό μέλος της αναπτυξιακής ομάδας των «ερυθρόλευκων» στην Α2, ενώ «έγραψε» και τρεις συμμετοχές με την αντρική ομάδα στην Euroleague, με την οποία ούτως ή άλλως προπονούταν.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης λοιπόν ανέφερε στην ΕΡΑΣΠΟΡ:

Για τον κορονοϊό: Είναι κάτι πρωτόγνωρο και δύσκολο, έχουμε αλλάξει την καθημερινότητά μας. Γυμνάζομαι κανονικά ακολουθώντας το πρόγραμμα των προπονητών μας.

Για το σχολείο: Πηγαίνω Γ΄ Λυκείου. Θέλω να περάσω στα ΤΕΦΑΑ, έχω κάποια μόρια αλλά κάνω και την προσπάθειά μου στο διάβασμα. Πιο μικρός μου άρεσαν τα θεωρητικά μαθήματα, αλλά όσο μεγάλωνα απομακρύνθηκα λόγω πρωταθλητισμού. Διαβάζω πάντως καθημερινά.

Για την αναπτυξιακή ομάδα και πόσο τον βοήθησε: Πάρα πολύ. Το επίπεδο της Euroleague με την Α2 δεν έχει καμία σχέση. Η ομάδα της Α2 με προετοίμασε κατάλληλα αφού κάνουμε πρωταθλητισμό. Όπως φυσικά με βοήθησαν κι οι προπονήσεις που έκανα με την πρώτη ομάδα.

Για τα τρία ματς που έπαιξε στην Euroleague: Όταν μου ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα για την Euroleague κατάλαβα πως κάτι γίνεται. Για μένα είναι κίνητρο που με εμπιστεύτηκε ο Ολυμπιακός και θέλω να τους δικαιώσω.

Για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Το πιο περίεργο συναίσθημα το ένιωσα με την Ζαλγκίρις που μπήκα για λίγα λεπτά. Με την ΤΣΣΚΑ δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο συναίσθημα. Δεν φοβάμαι κι ό,τι βρεθεί μπροστά μου θα προσπαθήσω να το καταφέρω.

Για τα ινδάλματά του: Ο Σπανούλης από την πρώτη στιγμή που έπιασα την μπάλα. Όταν έκανα προπόνηση μαζί του και μου μίλησε εκπλήρωσα ένα όνειρό μου.

Για την επόμενη μέρα της ΤΣΣΚΑ που πήγε σχολείο: Mού έδιναν συγχαρητήρια συμμαθητές και καθηγητές. Δεν ένιωθα σαν σταρ, αλλά ήταν όμορφα. Κάθε πρωί εκεί που παίρνω καφέ το πρωί μπορεί να με κεράσουν.

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο: Ο Μάικ Τζέιμς είναι τόσο δυνατός και τόσο γρήγορος που δεν τον μαρκάρεις εύκολα.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας