Ίβκοβιτς για Στάνκοβιτς: «Δεν μπορούσε να δει, άκουγε μόνο τη μπάλα!»

Για τον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς μίλησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που θυμήθηκε και ένα περιστατικό σε τουρνουά «Ακρόπολις».

Ίβκοβιτς για Στάνκοβιτς: «Δεν μπορούσε να δει, άκουγε μόνο τη μπάλα!»

Για τον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, το έργο του και την επιρροή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μίλησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που θυμήθηκε και ένα περιστατικό σε τουρνουά «Ακρόπολις».

Ο Σέρβος θρύλος και πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, μιλώντας στη σέρβικη zurnal.rs για τον επί σειρά ετών Γενικό Γραμματέα της Fiba, υποστήριξε αρχικά: «Αν ο Μπόρα είχε παραμείνει στην ηγεσία της FIBA, είμαι σίγουρος ότι το μπάσκετ δεν θα είχε φτάσει σε τέτοιο τέλμα όπως είναι τώρα».

Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς: Φιλέλληνας, αναμορφωτής και πρωτοπόρος (pics)

Στη συνέχεια, θυμήθηκε: «Πέρυσι όταν ήμουν στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά Ακρόπολις, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, με ενημέρωσε ότι ήταν στο γήπεδο και ο Στάνκοβιτς.

Αμέσως πήγα να τον χαιρετίσω. Τον αγαπάω. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να δει, δεν ξεχώριζε τους παίκτες, ήταν εκεί. Ήθελε να νιώθει το παρκέ, τον ήχο της μπάλας. Ήταν απίστευτη η αγάπη του για το μπάσκετ. Όλη του η ζωή ήταν αφοσιωμένη στο μπάσκετ...»!

Απεβίωσε ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς

Ο Στάνκοβιτς διετέλεσε γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από το 1976 μέχρι το 2003, ενώ ήταν μέλος και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πανέξυπνος και πρωτοπόρος για την εποχή του, ο Στάνκοβιτς μιλούσε έξι γλώσσες και ήταν από τους πρώτους που ενθάρρυναν τη μετάβαση των Ευρωπαίων στο ΝΒΑ.

Μάλιστα ήταν εκείνος που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για τη συμμετοχή της Ντριμ Tιμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992, επιτρέποντας τη συμμετοχή παικτών του ΝΒΑ στις διοργανώσεις της FIBA.

Το 1991 εισήχθη στο Hall Of Fame για την τεράστια προσφορά του στο παγκόσμιο μπάσκετ, όπως και στο FIBA Hall of Fame το 2007.