Πιτίνο: Γιατί πήγα στην Ελλάδα

Ο Ρικ Πιτίνο παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας τόσο για την απόλυση του από το Λούιβιλ, όσο και για τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό, αλλά και το νέο κεφάλαιο στο Αϊόνα.

Πιτίνο: Γιατί πήγα στην Ελλάδα

Ο Ρικ Πιτίνο θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καριέρα του στο Κολέγιο των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Αϊόνα. Ο Αμερικανός κόουτς, παραχωρώντας συνέντευξη στις ΗΠΑ. Αναφέρθηκε στη περιπέτεια του στο Λούιβιλ (κατηγορήθηκε πως έδωσε 100.000 ευρώ σε νεαρό αθλητή για να έρθει στο Κολέγιο του, κάτι που είναι παράνομο), στο κεφάλαιο Παναθηναϊκός, αλλά και στο νέο του ξεκίνημα.

Παναθηναϊκός - Πιτίνο: Τα… φάλτσα και η επανεκκίνηση

Συγκεκριμένα, μιλώντας για την απόλυση του από το Λούιβιλ, εξαιτίας του σκανδάλου που προέκυψε, είπε: «Κοιτώντας πίσω στο χρόνο μου άξιζε να απολυθώ από το Λούιβιλ. Ήμουν αθώος για οποιοδήποτε αδίκημα; Ναι! Αλλά ήμουν ο ηγέτης, ο αρχηγός και άξιζε να απολυθώ, παίρνοντας εγώ το βάρος του σκανδάλου».

Για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, τόνισε:«Πήγα στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα πριν 1,5 χρόνο. Ήταν μία νέα εμπειρία για εμένα. Βλέπετε, βρισκόμουν στη μαύρη λίστα στις ΗΠΑ λόγω του σκανδάλου, εκτός μπάσκετ για 2,5 χρόνια, οπότε ήταν ευκαιρία για εμένα να γίνει και πάλι ενεργός προπονητής».

Πιτίνο: «Θα τηρήσω τις δεσμεύσεις μου με Παναθηναϊκό και Εθνική. Θα πάρω και Αντετοκούνμπο»

Για την δίκη λόγω του σκανδάλου, σχολίασε: «Όσο γινόταν η δίκη και αποδεικνυόταν πως ήμουν άμοιρος ευθυνών, ήρθε η πρόταση από την Ελλάδα και πήγα στον Παναθηναϊκό. Έπρεπε όμως να περιμένω 2,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί η δίκη, για να μπορώ να επιστρέψω στις ΗΠΑ. Αν και έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες άρχισαν τα τηλεφωνήματα από τις κολεγιακές ομάδες για την επόμενη σεζόν. Ήρθαν προτάσεις και συμφώνησα με το Αϊόνα. Δεν έχω μεγάλο συμβόλαιο. Μπορώ να σας πω τώρα πως το μόνο σχολείο που θα είχε την οικονομική άνεση με το buyout μου είναι το Φορτ Νοξ.

Το Αϊόνα θα είναι ο τελευταίος μου σταθμός! Βρίσκομαι στα καλύτερα μου όταν δουλεύω πάνω στην ανάπτυξη και ανάδειξη αθλητών. Εκεί ανήκω. Νιώθω απίστευτο ενθουσιασμό με το Αϊόνα. Θα είναι ο τελευταίος μου σταθμός. Ελπίζω να κάνουμε μία λαμπρή πορεία”.