Μπόλντγουιν: Από ωραίος… μοιραίος!

Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν έχει διαφορετική νοοτροπία και στυλ γι' αυτό στοιχίζουν οι αντιδράσεις του. Η «απάντηση» στην Ευρωλίγκα και ο «καλύτερος μήνας της χρονιάς».

Μπόλντγουιν:  Από ωραίος… μοιραίος!

Αν αναζητήσεις το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Ουέιντ Μπόλντγουιν αυτό αναμφισβήτητα είναι η έλλειψη ευρωπαϊκής νοοτροπίας. Δεν έχει στο μυαλό του κομμάτια τακτικής τα οποία στην Ευρώπη θεωρούνται αυτονόητα, όπως το φάουλ στον Παπαγιάννη που δεν έκανε στο ΟΑΚΑ ή τη βοήθεια που έδωσε στο Τελ Αβίβ και άφησε μόνο του τον Ουίλμπεκιν που ευστόχησε σε τρίποντο στο ματς με τη Μακάμπι. Ακόμα και το… φρένο που ορισμένες φορές πρέπει να πατήσει και να μην πάει στο ντράιβ πάνω στον ενθουσιασμό του, αλλά σε μία πιο ορθολογική επίθεση.

Ανακοίνωση EuroLeague: «Κάναμε λάθος, δεν ήταν τρεις βολές στον Γουίλμπεκιν»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μέσα στα «μαθήματα» που κάνει καθημερινά στο ΣΕΦ έχει κι αυτό στο πρόγραμμα, καθώς ο Μπόλντγουιν έχει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης στο μυαλό του για το παιχνίδι. Είναι μαθημένος σε άλλη φιλοσοφία, σε άλλο στυλ και αυτές οι «λεπτομέρειες» που πρέπει να μάθει και να προσέχει παίζουν ρόλο στην Ευρώπη.

Μακάμπι - Ολυμπιακός 71-70: Έντονη «ερυθρόλευκη» δυσαρέσκεια για την διαιτησία

Παραδέχτηκε πως η άμυνά του στον Ουίλμπεκιν δεν ήταν καλή, αλλά εκνευρίστηκε και με την απόφαση των διαιτητών να δώσουν τρεις βολές στον Ουίλμπεκιν στο φάουλ του Παπανικολάου. Η Ευρωλίγκα παραδέχτηκε το λάθος των διαιτητών, καθώς η μπάλα έπρεπε να πάει για επαναφορά στην πλάγια γραμμή, με τον Αμερικανό γκαρντ του Ολυμπιακού να σχολιάζει στα social media «δεν χρειάζεται να το ακούμε αυτό». Η ζημιά για τον Ολυμπιακό είχε ήδη γίνει άλλωστε…

Ο Μπόλντγουιν αναμένει πλέον τον Μάρτιο με ανυπομονησία, καθώς ο Ολυμπιακός ξεκινάει με ντέρμπι την Τρίτη (3/03) απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ ενώ μην ξεχνάτε έχει και την March Madness, τη μάχη των κολεγιακών ομάδων στις ΗΠΑ.