Μπάικς: Η πρώτη επαφή το 2014, ο Λοτζέσκι και ο… Λαφαγιέτ!

Οι συμπτώσεις και οι ιδιαιτερότητες του Ντουάιτ Μπάικς με τον Ολυμπιακό και τον Γιώργο Μπαρτζώκα δεν έχουν τελειωμό. Όλα ξεκίνησαν πεντέμιση χρόνια πριν. Η Οστάνδη και ο ρόλος του Λαφαγιέτ.

Μπάικς: Η πρώτη επαφή το 2014, ο Λοτζέσκι και ο… Λαφαγιέτ!

Δεν ήταν ξαφνική η επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ντουάιτ Μπάικς! Το… μπασκετικό φλερτ μεταξύ των δύο πλευρών είχε ξεκινήσει πεντέμιση χρόνια πριν, αλλά δεν ευδοκίμησε σε κάτι περισσότερο. Φέτος, οι συνθήκες ήταν οι ιδεατές για να καταλήξουν σε συμφωνία και οι δύο πλευρές εν τέλει να συνεργαστούν.

Την Τρίτη (18/2) στις 20:10 ο Μπάικς στην Αθήνα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας λοιπόν, ήθελε το καλοκαίρι του 2014 διακαώς ένα γκαρντ, καθώς ο Έισι Λο δεν μπορούσε να συνεχίσει εξαιτίας του τραυματισμού του. Ο πρώτος στόχος του ήταν ο Μάλκολμ Ντιλέινι ο οποίος είχε αφήσει άφωνη την Ευρώπη με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Οι δύο πλευρές είχαν φτάσει κοντά σε συμφωνία μέχρι που μπήκαν στη μέση τα εκατομμύρια της Λοκομοτίβ Κουμπάν. (Η μοίρα βέβαια έφερε Μπαρτζώκα και Ντιλέινι να συνεργαστούν στη ρωσική ομάδα).

Με τον Ντιλέινι να πηγαίνει βόρεια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεχώρισε- τότε- τον Ντουάιτ Μπάικς ο οποίος είχε καταφέρει το προηγούμενο καλοκαίρι να υπογράψει συμβόλαιο στο ΝΒΑ με τους Τορόντο Ράπτορς.

Ντουάιτ Μπάικς: Αυτά κάνει και τον θέλει ο Ολυμπιακός (vids)

«Είναι υπέροχο το συναίσθημα να υπογράφεις επιτέλους στο ΝΒΑ. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και για μένα δείχνει τη σκληρή δουλειά που δεν σταματά. Έφτασα σε ένα σημείο της ζωής μου που επιτέλους μπορώ να πω, πήρα συμβόλαιο στο ΝΒΑ», ήταν τότε χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν ήταν ο μόνος που ήθελε τον Αμερικανό από το Ουισκόνσιν του Μιλγουόκι, με τη Βαλένθια να μπαίνει γερά στο παιχνίδι. Ο Μπάικς έδειξε την προτίμησή του στις «νυχτερίδες» καθώς όπως είχε πει, το ισπανικό πρωτάθλημα ήταν (και είναι) πολύ πιο δυνατό και ανταγωνιστικό, ενώ θα είχε ένα ρόλο που πίστευε πως θα του ταίριαζε καλύτερα.

Βέβαια, όλα αυτά… στα λόγια. Ο Μπάικς έπαιξε μόλις σε 8 παιχνίδια με τη φανέλα της Βαλένθια – 5 στην ACB και 3 στην Euroleague- με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς να δηλώνει πως δεν ταίριαξε με την ομάδα!

Ο Ολυμπιακός εξετάζει Ντουάιτ Μπάικς (vid)

Είχε προλάβει πάντως να παίξει ως αντίπαλος του Ολυμπιακού. Στην πρεμιέρα του στην Euroleage στη «la Fonteta» είχε 11 πόντους με 2/8 δίποντα, 1/3 τρίποντο, 4/4 βολές, 1 κλέψιμο, 3 ασίστ και 2 λάθη σε 18:40 λεπτά συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 71-68 στην Ισπανία με 14 πόντους του Λοτζέσκι. Του… πρώην συμπαίκτη του Μπάικς στην Οστάνδη.

Οι συμπτώσεις και οι ιδιαιτερότητες βέβαια δεν σταματούν εδώ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εν τέλει, είχε πάρει στον Ολυμπιακό αυτόν που ο Μπάικς αντικατέστησε στη Βαλένθια. Τον Όλιβερ Λαφαγιέτ ο οποίος μία σεζόν πριν είχε κατακτήσει το Eurocup με τη Βαλένθια.