Ποιες ομάδες της Euroleague κατέκτησαν το Κύπελλο στις χώρες τους

Τέσσερις ομάδες της Ευρωλίγκας κατέκτησαν το Κύπελλο στη χώρα τους. Σε Γαλλία, Ισραήλ, Σερβία, Ιταλία… οι εκπλήξεις.   

Ποιες ομάδες της Euroleague κατέκτησαν το Κύπελλο στις χώρες τους

Η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη ως είθισται στα Κύπελλα της Ευρώπης, σε πολλές χώρες διεξάγεται Final 8 και οι ομάδες αγωνίστηκαν για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση στη χώρα τους. Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν βέβαια, καθώς αρκετές ομάδες της Euroleague έχασαν το τρόπαιο. Ποιες έφτασαν στην κατάκτησή του; Ρεάλ στην Ισπανία, Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, Άλμπα στην Γερμανία και Ζαλγκίρις στην Λιθουανία.

Ας δούμε όμως την κατάσταση πιο αναλυτικά…

Στην Ισπανία είχαμε νωρίς-νωρίς την έκπληξη καθώς αποκλείστηκε από τη Βαλένθια η Μπαρτσελόνα, ωστόσο ούτε οι «νυχτερίδες» έφτασαν στον τελικό, καθώς βρήκαν μπροστά τους τη Ρεάλ. Στον τελικό δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στη Μάλαγα.

Στη Σερβία, ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε στον τελικό, αλλά έχασε το τρόπαιο από την Παρτιζάν η οποία δεν συμμετέχει στην Euroleague φυσικά.

Η Παρτιζάν Κυπελλούχος Σερβίας, 85-84 τον Ερυθρό Αστέρα στην παράταση (pic)

Στην κορυφαία διοργάνωση δεν ανήκει και η Βενέτσια, η οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στην… Μπρίντιζι. Καλά το καταλάβατε, η Μιλάνο δεν έφτασε καν στον τελικό.

Στη Γερμανία, η Άλμπα Βερολίνου κατέκτησε το τρόπαιο με… ανατροπή μάλιστα κόντρα όμως στην Όλντενμπουργκ, ενώ στην Ελλάδα καμία ομάδα Euroleague δεν βρέθηκε στα ημιτελικά και κατ΄επέκταση στον τελικό. Καλά για τον Ολυμπιακό ήταν αναμενόμενο, καθώς δεν συμμετέχει στις ελληνικές διοργανώσεις. Η ΑΕΚ κατάκτησε το Κύπελλο κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας.

Προμηθέας - ΑΕΚ 57-61: Πήρε το Κύπελλο η «Ένωση» (vids)

Στη Γαλλία η Βιλερμπάν έχασε το Κύπελλο από τη Ντιζόν ενώ στο Ισραήλ, η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε ηττηθεί στα προημιτελικά από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ η οποία τελικά είναι και η τροπαιούχος.

Στην Τουρκία η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στην Νταρουσάφακα, η οποία είχε αποκλείσει την Εφές.

Η Φενέρμπαχτσε πήρε το Κύπελλο Τουρκίας με σούπερ Σλούκα (vid)

Ισπανία: Ρεάλ Μαδρίτης

Ιταλία: Βενέτσια

Γαλλία: Ντιζόν

Τουρκία: Φενέρμπαχτσε

Γερμανία: Άλμπα Βερολίνου

Σερβία: Παρτιζάν

Ελλάδα: ΑΕΚ

Λιθουανία: Ζαλγκίρις

Ισραήλ: Χάποελ Ιερουσαλήμ